Onload dla Greybox

0

Na swojej stronie mam MintAjax, Lightbox i Greybox. Niestety, aby kazde z nich dzialalo wymaga onload w sekcji <body>.

Rozwiazalem problem dla MintAjax i Lightbox, ale nie mam zielonego pojecia, co zrobic, aby i Greybox dzialal.

Moj kod:

<body onload="OnLoad(); initLightbox();">

Potrzebuje zdarzenie onload dla Greyboxa...

0

powinno zadziałać tak, jak napisałeś (chyba, że po prostu greybox się gryzie z lightboxem) - co zwraca konsola błędów?

Zainstaluj sobie wtyczkę firebug do firefoxa, do opery jest też coś podobnego.

0

Problem w tym, ze te wszystkie galerie (lightbox, greybox, lytebox) maja dzialac, gdy w <body> nie ma nic. Ja niestety uzywajac MintAjax musze miec cos w body. No i Lightbox za pomoca initLightbox() dziala, ale potrzebuje takie samo zdarzenie dla Greybox... Moge sprawdzic Greybox w Firebug, ale co on mi pokaze?

0

pokaże konkretny błąd, a wtedy do rozwiązania o kilka kroków bliżej niż na ślepo.

0

a powiedz mi, co i jak i gdzie sprawdzic to wskaze blad.

0

dodaj gdzieś na początku

  function addEvent(elm, evnt, func) {
    if (elm.addEventListener) {
      elm.addEventListener(evnt, func, false);
    }
    else if (elm.attachEvent) {
      elm.attachEvent('on' + evnt, function() { func(null, elm) } );
    }
  }
// funkcja by piechnat znaleziona sekunde temu

potem zajrzyj w kod wszystkich trzech skryptów i musi tam być coś takiego jak

onload = $1

albo

window.onload = $1

zamień na:

addEvent(window, 'load', $1);

np jak będzie coś w stylu:

window.onload = function() {
  justGimmeSomeWeed();
  whatever();
}

to zamieniasz na:

addEvent(window, 'load', function() {
  justGimmeSomeWeed();
  whatever();
}
0
);

sorka tego zapomniałem

0

Niestety. Zamiana w lightbox spowodowala brak dzialania, a w MintAjax i GreyBox w ogole nie ma czegos takiego...

0

tak żeby było raz w dokumencie, przed tamtymi skryptami
możesz wrzucić to do osobnego pliczku i includować podobnie jak tamte trzy skrypty, tylko ważne żeby ten był ładowany jako pierwszy

<script src="tenSkrypt.js" type="text/javascript"></script>

<script src="lightCos.js" ...
<script src="fasf.js" ...
<script src="fsdaf.js" ...
<body onload="onload" masz="masz" wtedy="wtedy" puste="puste" ale="ale" możesz="możesz" wywołać="wywołać" analogicznie="analogicznie" dająć="dająć" po="po" załadowaniu="załadowaniu" (można="(można" na="na" końcu="końcu" skryptu="skryptu" <p="&lt;p" mintajax="mintAjax" mintajaxa):="mintAjaxa):">addEvent(window, 'load', OnLoad);</p>
0

Dziala! Super! Dzieki wielkie! Tylko w MintAjax na koncu dopisalem i dolaczylem plik. Pozostalych plikow nie ruszalem.

A swoja droga dlaczego dzieje sie tak, ze jak cos jest w body onload, to .js nie dzialaja?

0

jak najbardziej działają tylko że zdarzenie onload jest nadpisywane i wykonuje się tylko to ostatnie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1