exception i pusta strona

0

kod ktory wpisze na strone

   <?php
        throw new Exception('a');
       
    ?>

nie zwraca nic... czy to wina apache czy php?

0

musisz je najpierw przechwycić

<?php
try
{
	throw new Exception('a');
}
catch (Exception $e)
{
	echo $e->getMessage();
}
?>
0

wtedy dziala, ale nie dziala jak np


<?php
try
{
        throw new Exception('a');
}
?>

czyli nieobsluzony... nie zglasza bledu...

0

Jak jest nieobsłużony to jak ma zgłaszać błąd ? :)

Zresztą bez catch to niepoprawna konstrukcja.

0

chodzi o to zeby wyrzucil 'nieobsluzony wyjatek' etc etc chodzi mi o blad...

error_reporting() jest na E_ALL i probowalem tez z E_STRICT

0

nieobsłużony wyjątek u mnie wywala błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'a' in \home\nediam\public_html\temp\exception.php:3 Stack trace: #0 {main} thrown in \home\nediam\public_html\temp\exception.php on line 3

To czego chcesz jest niewykonalne (imo).

0

wlasnie,,, tez chce zeby mi taki blad wywalilo... a nie wywala co utrudnia prace bo wypadaloby wiedizec what's goin on... jakies pomysly ?

0
<?php

function exception_handler($exception)
{
	echo $exception->getMessage();
}

set_exception_handler('exception_handler');

throw new Exception('a');


?>
0

przestaw display_errors w php.ini na true

0

bez rezultatu, dalej biala strona :|

0

A w źródle? Bo może w ogóle serwer nie sparsował twojego kodu, bo masz jakieś <? zamiast <?php jak trzeba?

0
csh napisał(a)

bez rezultatu, dalej biala strona :|

a to co ci podałem to z exception_handler ?

0

tak tamto dziala :) ale chodzi o to zeby dzialalo bez tego tak jak innym userom

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1