Oblewanie zdjęcia tekstem

0

Czy jest jakaś możliwość oblewania zdjęcia które jest cały czas w tym samym miejscu tekstem który jest czasem dłuższy, czasem krótszy ?, szerszy tekst przechodzi wyżej jeśli przewijamy go scrolem z booku, j na zdjęciu poniżej.

http://img387.imageshack.us/img387/762/95388853ia8.jpg

Będę zobowiązany za wskazówkę

0

float:right;width:ileśtampikseli dla zdjęcia.

0

no tak to by było najprostsze rozwiązanie jednak jak napisałem powyżej chodzi o to by zdjęcie było nieruchome a nie przejwijało się wraz z tekstem

0

to do tego position:relatve i top:expression(document.body.offsetHeight - ileśtampikseli + "px")

0

Cała sprawa jest o tyle bardziej skomplikowana że mam tabelkę w której daję tekst + zdjęcie ale zdjęcie jest zbudowane z innej tabelki która ma kilkanaście komórek, więc chcę aby tamta tabelka zawsze była w jednym miejscu, ale tekst który jest wsadzany pod całość aby oblewał tą tabelkę z lewej i prawej strony.

0
<table id="CaLaStrona" width="749" height="687" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
	<tr>
		<td>
			<img src="images/gora00.jpg" width="9" height="69" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/gora01.jpg" width="12" height="69" alt=""></td>
		<td colspan="6">
			<img src="images/gora02.jpg" width="212" height="69" alt=""></td>
		<td colspan="6">
			<img src="images/logo00.jpg" width="285" height="69" alt=""></td>
		<td colspan="4">
			<img src="images/gora03.jpg" width="211" height="69" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/gora04.jpg" width="10" height="69" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/gora05.jpg" width="10" height="69" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/menu00.jpg" width="9" height="26" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu01.jpg" width="12" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu02.jpg" width="24" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/home.jpg" width="91" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/news.jpg" width="97" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/media_o_nas.jpg" width="138" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/oferty.jpg" width="104" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dojazd.jpg" width="108" height="26" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/kontakt.jpg" width="121" height="26" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu03.jpg" width="25" height="26" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu04.jpg" width="10" height="26" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu05.jpg" width="10" height="26" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/menu21.jpg" width="9" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu06.jpg" width="12" height="5" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu06-23.jpg" width="24" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu07.jpg" width="59" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu08.jpg" width="32" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu09.jpg" width="53" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu10.jpg" width="44" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu11.jpg" width="41" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu12.jpg" width="59" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu13.jpg" width="38" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu14.jpg" width="91" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu15.jpg" width="13" height="5" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu16.jpg" width="108" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu17.jpg" width="121" height="5" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu18.jpg" width="25" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu19.jpg" width="10" height="5" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu20.jpg" width="10" height="5" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/menu22.jpg" width="9" height="23" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu23.jpg" width="12" height="23" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/palac.jpg" width="83" height="23" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/pokoje.jpg" width="85" height="23" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/ogrod.jpg" width="85" height="23" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spa.jpg" width="59" height="23" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/restauracja.jpg" width="129" height="23" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/konferencje.jpg" width="121" height="23" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/sluby_wesela.jpg" width="146" height="23" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu24.jpg" width="10" height="23" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu25.jpg" width="10" height="23" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/menu26.jpg" width="9" height="13" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu27.jpg" width="12" height="13" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/menu28.jpg" width="83" height="13" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu29.jpg" width="85" height="13" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu30.jpg" width="85" height="13" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu31.jpg" width="59" height="13" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/menu32.jpg" width="129" height="13" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/menu33.jpg" width="121" height="13" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/menu34.jpg" width="146" height="13" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu35.jpg" width="10" height="13" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/menu36.jpg" width="10" height="13" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/oddziel00.jpg" width="9" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/oddziel01.jpg" width="12" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/oddziel02.jpg" width="12" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/oddziel03.jpg" width="71" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/oddziel04.jpg" width="85" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/oddziel05.jpg" width="85" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/oddziel06.jpg" width="59" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/oddziel07.jpg" width="129" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/oddziel08.jpg" width="121" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/oddziel09.jpg" width="146" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/oddziel11.jpg" width="10" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/oddziel12.jpg" width="10" height="12" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td rowspan="7">
			<img src="images/lbok00.jpg" width="9" height="516" alt=""></td>
		<td rowspan="5">
			<img src="images/lbok01.jpg" width="12" height="459" alt=""></td>
		<td rowspan="5">
			<img src="images/lbok02.jpg" width="12" height="459" alt=""></td>
		<td colspan="14" rowspan="5" bgcolor="#D7CBB9" valign="top">
		<div id="Scrool">
<!--Srodek strony-->		

<!--Tu ma iść tekst z opcją scrolowania-->

<!--Tu się zaczyna zdjęcie które ma być w stałym miejscu-->
<table id="Zdjecie" width="403" height="303" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
	<tr>
		<td>
			<img src="images/lbokzdj02.jpg" width="9" height="272" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/lbokzdj03.jpg" width="9" height="272" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/zdjecie00.jpg" width="374" height="272" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj01.jpg" width="11" height="272" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/lbokzdj03-05.jpg" width="9" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/lbokzdj04.jpg" width="9" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/dolzdj00.jpg" width="374" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj02.jpg" width="11" height="11" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/lbokzdj05.jpg" width="9" height="9" alt=""></td>
		<td rowspan="2">
			<img src="images/lbokzdj06.jpg" width="9" height="20" alt=""></td>
		<td rowspan="2">
			<img src="images/lstrzalka00.gif" width="21" height="20" alt=""></td>
		<td rowspan="2">
			<img src="images/dolzdj01.jpg" width="332" height="20" alt=""></td>
		<td rowspan="2">
			<img src="images/pstrzalka00.gif" width="21" height="20" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj03.jpg" width="11" height="9" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/tekst01.jpg" width="9" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj04.jpg" width="11" height="11" alt=""></td>
	</tr>
</table>
<!--Koniec zdjęcia-->
<!--Srodek strony koniec-->		
		</td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj05.jpg" width="12" height="10" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj09.jpg" width="10" height="10" alt=""></td>
		<td rowspan="7">
			<img src="images/pbok00.jpg" width="10" height="516" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj06.jpg" width="12" height="272" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj10.jpg" width="10" height="272" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj07.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj11.jpg" width="10" height="11" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj08.jpg" width="12" height="9" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbokzdj12.jpg" width="10" height="9" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/pboktekst00.jpg" width="12" height="157" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pboktekst01.jpg" width="10" height="157" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/dol00.jpg" width="12" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol01.jpg" width="12" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol02.jpg" width="71" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol03.jpg" width="85" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol04.jpg" width="85" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol05.jpg" width="59" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol06.jpg" width="129" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/dol07.jpg" width="121" height="12" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol08.jpg" width="134" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol09.jpg" width="12" height="12" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol10.jpg" width="10" height="12" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/dol11.jpg" width="12" height="45" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol12.jpg" width="12" height="45" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol13.jpg" width="71" height="45" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol14.jpg" width="85" height="45" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol15.jpg" width="85" height="45" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol16.jpg" width="59" height="45" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol17.jpg" width="129" height="45" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/dol18.jpg" width="121" height="45" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol19.jpg" width="134" height="45" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol19-107.jpg" width="12" height="45" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol20.jpg" width="10" height="45" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/lblok02.jpg" width="9" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/lbok03.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol21.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol22.jpg" width="71" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol23.jpg" width="85" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol24.jpg" width="85" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol25.jpg" width="59" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol26.jpg" width="129" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="3">
			<img src="images/dol27.jpg" width="121" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="2">
			<img src="images/dol28.jpg" width="134" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol29.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol30.jpg" width="10" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbok01.jpg" width="10" height="11" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/lbok04.jpg" width="9" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/lbok05.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol31.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td colspan="14">
			<img src="images/dol32.jpg" width="684" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/dol33.jpg" width="12" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbok03.jpg" width="10" height="11" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/pbok02.jpg" width="10" height="11" alt=""></td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="9" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="12" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="12" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="12" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="59" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="32" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="53" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="44" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="41" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="59" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="38" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="91" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="13" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="43" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="65" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="121" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="13" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="12" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="10" height="1" alt=""></td>
		<td>
			<img src="images/spacer.gif" width="10" height="1" alt=""></td>
	</tr>
</table>
</body>
</html>
0

Jeśli masz layout na tabelkach, to niech wszechmogący ma Cię w swojej opiece...
A to co chcesz zrobić, nawet jeśli możliwe, sprawi, że strona stanie się nieczytelna, bo podczas przewijania wyrazy będą skakać:
przewiniesz jedną linijkę w dół, ta linijka będzie musiała się zmieścić w węższym obszarze koło zdjęcia, czyli będą musiały powstać dwie linijki,
część z wyrazów wskoczy do linii zaraz pod zdjęciem, mimo, że była tam przed chwilą.
Rozwiązanie z technicznego punktu widzenia jest trudne, a zysk żaden - same straty.
Odpuść sobie.

0

omg! koszmar! ten sam obrazek, tylko porozciągany na różną szerokość, i wszystko w osobnych komórkach.
Ty rozumiesz co robisz, czy też to jakiś edytor wysiwyg zrobił za Ciebie?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1