[javascript] bład jak przypisać wartośc?

0

Witam,
otóż mam taki kod

function check(){
	if(!check){ return false; }

	var null_file_count = 0;

	for(var i = 0; i < range; i++){
		if(document.form.elements['upfile_' + i].value == ""){ null_file_count++; }
	}

	if(null_file_count == range){
		alert("Sorry");
		return true;
	}
	else{ return false; }
}

i chciałem przed sprawdzaniem czy
document.form.elements['upfile_' + i].value jest puste zmienić jej wartości
na inną
upfile_ jest to nazwa jednego z pól w formularzu

czy powiedzie mi jak mogę zmienić od razu zmienić na stałe?
tak aby nie było wpisywane to co w formularzu tylko np tekst.txt

0
matx132 napisał(a)

czy powiedzie mi jak mogę zmienić od razu zmienić na stałe?
tak aby nie było wpisywane to co w formularzu tylko np tekst.txt

Czytalem pare razy i nie wiem o co chodzi ;/ Moze chcialbys sprawdzac czy te pola nie sa nullem? Bo jak sa to nie maja .value

0

Jak chcesz zmieniac wartosc pola input typu file to zapomnij - to by znacznie zmniejszylo bezpieczenstwo.

0
johny_bravo napisał(a)

Jak chcesz zmieniac wartosc pola input typu file to zapomnij - to by znacznie zmniejszylo bezpieczenstwo.

tak chciałem zmienić wartośc pola input typu file:)
lecz nie wiem czemu jak daje np text to juz nie działa poprawnie:)
czy jest możliwość że skrypt sprawdza np jaki to jest typ pola??
i czy idzie to jakoś oszukać:D?
bo w tym własnie problem że forumlarz jest oparty na javascript

0

Zrozum, nie mozesz miec wplywu na wartosc pola takiego typu, bo wtedy moglbys programowo wybrac plik do zuploadowania, np. plik z haslami, itp. Odpada, zadna przegladarka nie powinna na to pozwolic.

0
johny_bravo napisał(a)

Zrozum, nie mozesz miec wplywu na wartosc pola takiego typu, bo wtedy moglbys programowo wybrac plik do zuploadowania, np. plik z haslami, itp. Odpada, zadna przegladarka nie powinna na to pozwolic.

ok rozumiem to ale ja się teraz pytam czy jest jakaś możliwość że zmienię sobie z file na text i wtedy będę probował jakoś to zrobić lecz do pewnego momentu wszystko działa
i zatrzymuje sie na białej stronie przy końcu uploadowania

0

Teraz to ja nic nie rozumiem...

Oprocz tego, ze brak opisu problemu to

zatrzymuje sie na białej stronie przy końcu uploadowania

przydalby sie kod. Biala strona na koncu uploadowania moze byc spowodowana przelotem motyla w Tajlandii (zgodnie z teoria chaosu), wiec mozemy sobie co najwyzej pogdybac czy motyl ma biale czy czerwone skrzydla ;)

0

dziś wrzucę kod ale troche tego jest:D
i z tego co widze biała strona jest tylko wtedy kiedy
w formularzu zmienie z type=file na type=text

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1