[js]dynamiczna zmiana diva

0

Witam
Robię w sobie stronke w js, i mam taki motyw ze sa divy ktore sie zmienieja jak gdzies klikne tylko ze uzywam
document.getElementById('nazwa_diva').innerHTML='tekst';
problem jest w tym ze jak tekst jest na kilka linijek to tak sie nie da :(
jakies rady?

0

document.getElementById('nazwa_diva').innerHTML='tekst
jeszcze linijka';
?

0
tomkiewicz napisał(a)

document.getElementById('nazwa_diva').innerHTML='tekst
jeszcze linijka';
?

spoko tak mam ,ale to nie wygląda ładnie a i jeśli amm w pliku html
'dsadsasdadsdsadsads
tralala'
wczytuje go np php $file_text
potem
javascript
var text=<? echo $file_text?>
i daje
document.ge.......innerHTML=text;
to validator w3c sie burzy.

0

Walidator nie burzy się o brak nowych linijek ._.
Zrozum co wyrzuca. Wtedy dowiesz się że chodzi mu o tagi w złych miejscach. Zamiana np '' na '<'+'a>' rozwiąże ten problem.

0
to ja znowu napisał(a)

ale to nie wygląda ładnie

bo do tego uzywa sie

i nie innerHTML a drzewa DOM...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1