Winamp na stronie

0

Da się tak zrobić żeby Winamp był na stronie WWW i użytkownik mógłby wysłuchać np. radia z winampa umieszczonego na stronie przy tym nie istalując żadnego innego odtwarzacza ?

Wiem że na WNM można tak ale on nie chce odtwarzać pliki z rzoszerzeniem pls.

pzdr.

0

Program wbudowany w stronę? o0 Można napisać odtwarzacz we flashu i umieścić flasha na stronie.. tą taktykę stosują zresztą wszelkie serwisy typu wrzuta, youtube itp

0

Nie liczyłbym na to. Winamp musiałby udostępniać specjalny plugin do przegladarek, a z tego co mi wiadomo, to takiego nie udostępnia.

0

Najpierw miałem napisać coś takiego:

Jest dokładnie tak jak powiedział użytkownik "thenkles".
Jednak chyba każdy ma u siebie na komputerze zainstalowanego Winampa - nie lepiej podać np. link do strumienia audio i niech każdy sobie odtworzy strumien w we własnym Winampie?

Nie znam ścisłej odpowiedzi na Twoje pytanie. Najprawdopodobniej jej nie ma, ponieważ w dzisiejszych czasach do wszystkich bardziej złożonych rzeczy trzeba mieć wyczki (m.in. ze względów bezpieczeństwa) - skanery antywirusowe, flash, itp.
Jednak, jeśli wziąłbyś pod uwagę możliwość zainstalowania jednego komponentu ActiveX przez odwiedzających Twoją stronę, to dałoby się wstawić, może nie tyle Winampa, ale program w stylu ActiveX który by sterował Winampem (poprzez komunikaty) zainstalowanym na komputerze odwiedzjącego - tylko po co?

P.S. Za granicą też nie znają odpowiedzi na to pytanie: http://java.ittoolbox.com/groups/technical-functional/java-l/embeb-winamp-inside-a-web-page-975893

ale później zmieniłem zdanie ;) i podaje Ci link:
http://ajaxamp.com/

Pozdrawiam!

0
wypoker napisał(a)

Najpierw miałem napisać coś takiego:

Jednak chyba każdy ma u siebie na komputerze zainstalowanego Winampa - nie lepiej podać np. link do strumienia audio i niech każdy sobie odtworzy strumien w we własnym Winampie?

Wole żeby użytkownik podczas słuchania był na mojej stronie :) i tak ogólnie lepiej to wygląda ;]

Dzięki wykoper tego mi było trzeba, ale mam jeszcze problem jaki kod umieścić na stronie, nie kapuje tego za bardzo, ten plugin zainstalowałem na kompie i co dalej ?

pzdr.

0

Nie instalowałem tego, powiem Ci to co wyczytałem na stronie domowej projektu.
Moduł AjaxAMP służy do zdalnego udostępniania Winampa odpalonego na Twoim komputerze. Użytkownik zdalny, chcąc sterować Twoim Winampem musi się połączyć z Twoim komputerem przez port 5151 (należy więc odblokować port 5151 w ustawieniach firewalla, ponieważ na ten port przychodzą komendy od zdalnego użytkownika używającego AjaxAMP).

Tak więc użytkownik zdalny wpisuje w przeglądarce twój_adres_ip:5151 i odpala mu się AjaxAMP. Przykładowo:

83.233.10.23:5151

Ty chcesz jednak Winampa umieścić bezpośrednio na Twojej stronie, a nie na osobnej podstronie, więc (o ile AjaxAMP nie ma takie funkcji), musisz napisać skrypt (np. PHP) który połączy się z portem 5151 twojego komputera, pobierze kod HTML strony, obetnie go i wstawi jedynie jego część (bez znaczników <html> , <meta> itp. Nie chcę jednak mówić nic więcej bo możliwe, że pakiet ma taką funkcję i nic nie będziesz musiał robić.

0

Jest 1 problem. To tylko steruje winampem, ale nie puszcza muzyki na stronie :) . To jest np aby sterowac winampem przez komorke (jesli masz dobra)

0

AjaxAmp pozwala nie tylko na sterowanie Winampem, ale również na odtwarzanie strumieniowe muzyki pochodzącej z Twojego komputera. Proszę bardzo (wyciąg z FAQ http://ajaxamp.com/faq )

Q: How do I stream music from another computer?
A: First, connect your browser to the computer you wish to PLAY the music on. If you want to stream to your local machine, connect to http://127.0.0.1:5151.

Then, connect the AjaxAMP Media Library to the computer you wish to stream music from. At the bottom of the Media Library Window, there is a field where you can enter the IP address of another computer and a "Connect To" button. When you connect the AjaxAMP Media Library to another computer running AjaxAMP, you can browse the remote computer's Media Library and drag/enqueue/play songs from it. I personally run AjaxAMP on my home computer and listen to my music library at work all day.

If nothing happens when you try to enqueue a song from the remote machine, you may be experiencing a known bug in v3.0. Make sure you have the latest version.

Q: How do I stream music to a computer which is not running AjaxAMP?
A: If the computer you are on is not running AjaxAMP, you can still stream music from a remote computer running AjaxAMP, but, of course, you will not have full control of Winamp from the web interface. Connect your browser to the computer you wish to stream music from and add a "/library" to the URL. For example: http://127.0.0.1:5151/library. You will get a stripped down version of AjaxAMP presenting just the Media Library. Clicking the play button next to a song or folder will generate a playlist containing those songs. Clicking a song will download it. You can also drag the song links directly into Winamp's playlist window.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1