[js] Automatyczne wysyłanie formularza bez submit

0

Witam mam kolejnym problem i zwracam się do Was z prośbą.

Jak wysłać formularz żeby na stronie nie było(niewidoczny) elementu submit.

Mój kod z submitem

<form action="jakas_strona2.php" name="formularz" method="get">
<input type="hidden" name="co" value="<? echo $_GET['co']; ?>">
<input type="hidden" name="id" value="<? echo $_GET['id']; ?>">
<input type="submit" value=" wyślij dane "> 
</form>

Gdzieś dalej wywoływane przez javascripts
formularz.submit();

0

Możesz zawsze ręcznie budować urla do wysyłania formularza. Działa w przypadku metody GET, bo parametry idą w urlu.
Jak rozumiem chcesz uniknąć wstawiania

<input type="submit" value=" wyślij dane ">

w kodzie, jak też jawnego wywoływania submit()?

0

Zależało by mi na wysyłaniu przez formularz nawet wolałbym przez POST ale tak z rozpędu napisałem bo w fazie testów chciałem widzieć co przesyła.

0

Można zatem użyć AJAXa i streamingu http. Jednak jest to dość skomplikowane. advAJAX potrafi to zrobić.

0

ROZWIĄZANIE

<div style="display: none;">
<form action="index.php" name="loczi" method="post">
<input type="hidden" name="cos" value="cos">
<input type="submit"> 
</form>
</div>

Gdzieś dalej wywoływane przez javascripts
formularz.submit();

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1