[JavaScript] Formularz - niby proste ...

0

problem jest taki :

mam formularz a tam dane :

Miasto : <text>
Wojewodztwo : <select>

Kategoria: <select>
Podkategoria: <select>

ktos wchodzi na strone, wpisuje miasto, wybiera wojewodztwo i z zkategorii wybiera kategorie numer 1 - wtedy w podkategorii maja sie zaladowac odpowiednie wpisy, gdy ktos kliknie pozycje druga to znowu sie maja przeladowac wpisy w podkategorii, dane ktore sa przekazywane to miasto, wojewdzotwo i podkategoria, - kategoria ma tylko ulatwic nawigacje i wybor podkategorii, ale sama nie jest przesylana dalej.

jak to zrobic ?

dodam ze jestem zielony w js

0

Może to http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/skrypt.htm ?? Z menu Podwójne menu .
Przerobić to troche.

0

AJAX!

0

kujawiak: a javascript to jest całkiem inne niż ajax?

0
bordeux napisał(a)

kujawiak: a javascript to jest całkiem inne niż ajax?

http://pl.wikipedia.org/wiki/AJAX :-P

0

oto kod ktory juz mam :

http://firmland.pl/y/index.php?ns=2

chodzi o to ze po wyborze drugiej kategorii powinna sie ona "przepisac" do pola na dole, ale tak sie nie dzieje, jest jakas blokada, ta blokada to slowa <form> i </form> gdy je skasuje to wszystko dziala jak powinno, a gdy je dodam to dane nie pojawiaja sie w okienku na dole...

pomozcie, bo ani tak ani siak mi taki skrypt nie jest potrzebny, jeden nie dziala, a drugi jest nieprzydatny.

pozdrawiam

0

Witam, proponuje dokonać następujących zmian :

  1. Przed obiekt subcategory dopisać jego właściwy kontener, tu document.forms[0]
document.forms[0].subcategory.value = choice
  1. zamienić kod
if (document.all) {
  docObj = "document.all."
  styleObj = ".style"
  } else {
  docObj = "document."
  styleObj = ""
}

na

if (document.all) {
  docObj = "document.all['"
  styleObj = "'].style"
  } else {
  docObj = "document.getElementById('"
  styleObj = "').style"
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1