[javascript] automatyczne wylogowanie

0
var logoutTime = 3000;
var logoutt = setInterval('logout()',1000);

document.onmousemove = resetLogOutTime();
document.onkeydown   = resetLogOutTime();




function resetLogOutTime()
{
	logoutTime = 3000;
}

function logout() 
{
	if(logoutTime>0) 
	{
		logoutTime = logoutTime-1000;
	}
	else 
	{ 
		clearInterval(logoutt);
		location.href='http://www.page.pl';
	}
}

Chce w razie braku akcji wylogowac uzytkownika. Gdzie zrobiłam błąd w funkcjach? Z góry dziękuje za pomoc :)

0

Na pierwszy rzut oka to literowka

clearInterval(logoutt);

Tylko dlaczego javascriptem? A jak ktos nie uzywa?

0
johny_bravo napisał(a)

Na pierwszy rzut oka to literowka

clearInterval(logoutt);

przeczytaj czemu jest przez dwa tt -> setInterval przypisuje do zmiennej logoutt bo mam funkcje logout i sie gryzło. Dlaczego javascript? A jak sprawdze czy uzytkownik wypełniający big formularz robi cos na stronie, czyli pisze, rusza myszką? Jak zrobic inne wylogowanie?

0

No ale po co go wylogowywac? Zamknie przegladarke, przejdzie na inna strone, to mu juz informacja o zalogowaniu nie jest potrzebna do szczescia. Chcesz miec informacje o tym kto jest online? Zapisuj czas ostatniej akcji (np. otwierania podstrony) w bazie i pokazujac liste odczytuj tych, ktorzy robili cos w ciagu ostatnich np. 5 minut.

0

chce sie wylogowac po 3minutach jesli tylko sobie zalogowałam sie i nic nie robie yyyyy -_-'

0

No ale nie rozumiem po co? Co daje Ci wylogowywanie uzytkownika? IMO utrudniasz sobie zycie. Ja bym sie wkurzyl gdyby podczas czytania artykulu po 3 sekundach przenioslo mnie na strone wylogowania. A jeszcze bardziej gdybym pisal dlugiego posta.

PS. Sprobuj location='http://strona.pl' i setInterval(logout, 1000)

0

boziu to przykładowy kod, czas wylogowania bedzie dłuższy, przeciez nie bede czekac 10min za kazdym testem prawda?

P.S
Nie rozumiem podpowiedzi

0

No nie, co nie zmienia faktu, ze mozna np. pojsc na obiad w trakcie pisania posta...

Co do podpowiedzi - powinno byc setInterval(logout, 1000), bez apostrofow i nawiasow.

0

Powinno byc tak, pozdrawiam ;)

var logoutTime = 3000;
var logoutt = setInterval('logout()',1000);

document.onmousemove = resetLogOutTime;
document.onkeydown   = resetLogOutTime;




function resetLogOutTime()
{
        logoutTime = 3000;
}

function logout()
{
        if(logoutTime>0)
        {
                logoutTime = logoutTime-1000;
        }
        else
        {
                clearInterval(logoutt);
                location.href='http://www.page.pl';
        }
} 
0

takie cos rzeczywiście byłoby dobrym pomysłem, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo - user zostawia włączonego kompa z odpaloną stroną, ktoś za pare minut podchodzi i dalej działa na stronie.

0

tomkiewicz co masz na mysli?

0

ekhem... a chciałeś to wykorzystać jakkolwiek inaczej? o_O Chodzi mi o to, że nikt nie wbije sie komuś fizycznie na włączonego kompa, bo i tak bedzie juz wylogowany

0

no własnie po to ustawiałam autowylogowanie, zeby przy bezczynności sie wylogowało. zresztą to nie mój pomysł tylko klienta ;) robie co mi każą ;]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1