Problem z frame

0

Witam!

Opiszę mój problem:

Otóż robiłem stronę internetową, w zasadzie pytając się najpierw klienta czy zrobić wnętrze w pływającym frame czy includować pliczki. Odpowiedź dostałem, żeby includować. I taki skrypt napisałem.

W folderach nadrzędnych, które nazywają się jak działy znajduje się pliczek index.php w ktyórym jest na górze include("gora.php") na dole include("dol.php") no i po środku jest po prostu to co ma się znajdować w tym dziale.

Ale teraz muszę to przerobić na frame (ten środek).
Moje pytanie brzmi czy idzie jakoś wkorzystać np. ifframe ale żeby nie używać SRC tylko pomiędzy tagami wpisać tekst z środka?

Wtedy bym mógł rozwiązać b. łatwo sytuację, bo w gora.php napisał bym początek kodu ifframe, w środku by był tekst który by był wyświetlaby w frame no i w dol.php byłoby zakończenie.

A może ktoś ma działający tak jak zwykły scroll napisany kod w java script? Tylko chodzi mi żeby było do góry na dół i przesuwający się pasek.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Łukasz.

0

Mam dosyć dziwny pomysł, ale powinien zadziałać. Mianowicie stworzysz sobie iframe, który wyświetla jakiś plik php, a przy podawaniu adresu do pliku wpisujesz parametr jako treść strony. np:
Skrypt w plik.php będzie wyświetlał ten tekst. Mam nadzieje, że mnie zrozumiałeś ;)

0

Na przyszłość skorzystałem z overflow - funkcji dostepnej z tagiem DIV (overflow=auto lub = scroll).

Pozdrawiam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1