Plik .htaccess i zabezpieczenia wejscia haslem

0

Witam
Mam sobie konto gdzies na serwie nazwijmy je test czyli np.
http://www.aa.serwer.com.pl
Do glownego katalogu wgrywam 2 pliki zabezpieczajace .htaccess i htpasswd

Plik .htaccess:
AuthType Basic
AuthName "Podaj has│o"
AuthUserFile /home/www/mg//.htpasswd
require valid-user

A w pliku htpasswd jest user:haselko zakodowane

Wszystko dziala ok, a teraz chcialem sobie zrobic drugi katalog wewnatrz ale bez hasla , wiadomo ze htaccess wyzszy dziala w dól na wszystkie katalogi i teraz jak zrobic htaccessa na katalog np aa/test zeby byl widzialny bez zadnego hasla, czyli w skrocie zeby w ogóle nie byl zabezpieczony.
Probowalem:
allow from all

ale nie dziala dalej pyta o haslo.

0

AuthAuthoritative off w .htaccess w niższym katalogu może?

0
Ktos napisał(a)

AuthAuthoritative off w .htaccess w niższym katalogu może?

Nie , dalej pyta o haslo.
Hmm musi byc jakas mozliwosc.

0

no ale przecież musi słuchać bo jakby w podfolderze było inne hasło znane mniejszej ilości osób np ?
spróbuj może np

AuthUserFile -
(czy tam /dev/null)

albo może

AuthType none
czy coś takiego
albo w tym nadrzędnym objąć to wszystko w <folder ... - ale chyba wtedy też słucha dla podfolderów ...

0
Adamo napisał(a)

AuthType none
czy coś takiego
albo w tym nadrzędnym objąć to wszystko w <folder ... - ale chyba wtedy też słucha dla podfolderów ...

Wywala błąd:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request...</quote>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1