[Sesje] Limit czasow sesji.

0

Witam,
szukałem na forum i znalazłem jeden temat o tym ale nie pomógł mi wystarczająco.

Chodzi o to że jak rozpocznę sesje:
session_start()

potem mam zapisane np:
$_SESSION['login'] = '1';

to teraz dopiero po wylogowaniu on przerywa sesje - funkcja unset()

A jak zrobić by np: po 5 minutach automatycznie usuwał sesje?

0

apache sam sobie usuwa sesje jak sa niepotrzebne (myle sie?). Ale Tobie po co to?

jak chcesz wylogowac, to po prostu zapisuj w sesji date ostatniej akcji - jezeli wyjdzie poza limit to logout

0

Sesje obsługuje PHP. Ustaw czas ważności ciastka z SID. lub też

ini_set('session.gc_maxlifetime',30);
ini_set('session.gc_probability',1);
ini_set('session.gc_divisor',1); 

Czas ważności ciastka ustawisz przez session_set_cookie_params

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0