Wysyłanie pakietu

0

Siema

Mam problem chcę zrobić taką stronę że jeśli ktoś wejdzie na tą stronę to z jego komputera zostanie wysłany taki pakiet

POST /add_glos.php HTTP/1.1
Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/xaml+xml, application/vnd.ms-xpsdocument, application/x-ms-xbap, application/x-ms-application, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, */*
Referer: MWMWM
Accept-Language: pl
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
UA-CPU: x86
Accept-Encoding: gzip, deflate
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; FDM)
Host: MWMWM
Content-Length: 23
Connection: Keep-Alive
Cache-Control: no-cache
Cookie: check=444bcb3a3fcf8389296c49467f27e1d6; PHPSESSID=f99e9d2144d5a3e6c0dc6fd81ee5d730

MWMWM

W miejsce MWMWM są adresy i parametr.
Jak bym mógł taki skrypt wykonać

0

fsockopen + fwrite.

Btw Content-Length musi odpowiadać długości tego ,,MWMWM``

0

Z komputera odwiedzającego taki pakiet?
Raczej to nie możliwe.

0

Z komputera odwiedzającego taki pakiet?
Raczej to nie możliwe.

Właśnie o takie coś mi chodzi

0

a musi być z komputera odwiedzającego? dowolnym językiem Server Side wyciagniesz dane o przeglądarce akceptowanych typach itp (oraz wiele wiecej i wyślesz je gdzie trzeba z odpowiednimi nagłówkami) bo z samej przegladarki usera to nie da rady jak już Ktoś napisał wysłać danych w ten sposób. Takie rzeczy to tylko w erze

0

a musi być z komputera odwiedzającego? dowolnym językiem Server Side wyciagniesz dane o przeglądarce akceptowanych typach itp (oraz wiele wiecej i wyślesz je gdzie trzeba z odpowiednimi nagłówkami) bo z samej przegladarki usera to nie da rady jak już Ktoś napisał wysłać danych w ten sposób. Takie rzeczy to tylko w erze

Chodzi mi o to żeby wysłał taki pakiet aby duga strona "myślała" że ta osoba weszła i uzupełniła formularz na ich stronie.

Zdaje mi się że raczej się da takie coś zrobić (gry online w java tak działają)

0

curl?? czytał o tym? a jak nie to mam wrazenie ze próbujesz jakiegoś bakcyla wyprodukować :|

0

no to próbuj w javie, ale chyba też są jakieś zabezpieczenia, chociaż nie wiem

curl nic tu nie pomoże
jest jeszcze jedna opcja, nie wiem czy cię satysfakcjonuje - podanie się za serwer proxy - podesłanie formularza razem z nagłówkami X-Forwarded-For itp.

0

A wiecie może czy w flashu by się dało?? Bo chodzi mi żeby to było przez stronę.

0

we flashu nie da rady

@down: a co ma piernik do wiatraka ?

0
Adamo napisał(a)

we flashu nie da rady

A w czym są pisane gry online przez www?

0

ja proponuje żebyś opisał szerzej swój problem - może wtedy uda się jakoś pomóc. bo tak to coraz bardziej odnosze wrażenie że chcesz coś niedobrego stworzyć

curl nic tu nie pomoże

@Adamo: curl to nie tylko php - istnieją implementacje dla wielu języków (w tym php)

0
nul napisał(a)

ja proponuje żebyś opisał szerzej swój problem - może wtedy uda się jakoś pomóc. bo tak to coraz bardziej odnosze wrażenie że chcesz coś niedobrego stworzyć

Chcę napisać stronę taką aby po wejściu na tą stronę automatycznie osoba która weszła głosowała w ankiecie.

0

czyli chcesz oszukiwać. a tutaj oszustw sie raczej nie lubi. po to jest ankieta żeby użytkownik mógł świadomie zagłosować w tejże ankiecie - a nie po to żebyś Ty mógł manipulować wynikami.

A co do samego pytania to da się to zrobić bardzo banalnie - ale cóż chyba jednak nie powiem Ci jak - sory winetou - mam nadzieje ze nikt sie tez z tego nie wyłamie

0
nul napisał(a)

A co do samego pytania to da się to zrobić bardzo banalnie

Wątpię w to bo jest adres referer(nie mój) iCookie: check=444bcb3a3fcf8389296c49467f27e1d6; PHPSESSID=f99e9d2144d5a3e6c0dc6fd81ee5d730

0

no to się nie da i EOT
poza tym PHPSESSID to numer sesji który wygaśnie i możesz go podawać za każdym razem ten sam, musisz odwiedzić stronę z ankietą po PHPSESSID i prawdopodobnie też ten check, a sama nazwa "check" sugeruje że możliwe są jeszcze głębsze zabezpieczenia niż sprawdzenie referera i tak pewnie jest jeśli robiący tą ankietę miał głowę na swoim miejscu
bo zazwyczaj brane jest pod uwagę że tacy jak ty będą próbowali w różny sposób oszukiwać

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1