select tylko do odczytu

Odpowiedz Nowy wątek
marek24
2006-12-18 14:28
marek24
0

Witam,

jest jakas mozliwosc zablokowania elementu select w HTML (JS)- bo readonly nie moge zrobic, a moze jest jednak jakis sposob ? Moge go oczywiscie wylaczyc w JS- disable, ale wylaczony element w HTML nie przesyla danych miedzy formularzami

jak rozwiazac ten problem...

Pozostało 580 znaków

2006-12-18 14:38

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

A co to znaczy wylaczyc selecta?


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

marek24
2006-12-18 14:48
marek24
0

Chce w jakis sposob uniemozliwic rozwiniecie listy select'a....

Pozostało 580 znaków

2006-12-18 15:55

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 dni temu

Lokalizacja: Gdańsk

0

a musi to byc koniecznie select? skoro nie ma mozliwości wyboru

Pozostało 580 znaków

2006-12-18 19:40

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

No to sobie zrob zwykly text z readonly, skoro i tak nie bedzie mozna nic wybierac.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-12-18 21:01

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

A disabled="disabled" nie działa?


Pozostało 580 znaków

2006-12-18 21:07

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
mysz napisał(a)

...

Moge go oczywiscie wylaczyc (...) - disable, ale wylaczony element w HTML nie przesyla danych miedzy formularzami

js i tak do tego raczej będzie zatrudniony więc możesz usunąć np inne wszystkie elementy selecta, albo przykryc selecta czymś przeźroczystym (w IE wymagane przykrycie iframem), albo zrobic disabled i utworzyc pole hidden o danej wartosci (najlepsze rozwiązanie)


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-12-19 05:40

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

@Adamo: a, nie dojrzałem się :)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0