[html/css] Wysokość wiersza w tabeli

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-09 23:52
0

Witam.

Istnieje pewna tabelka, która posiada cztery komórki (górna, dwie środkowe i dolna). Kod strony na której jest zamieszczona wygląda następująco:

<body> Hello </td> </tr>

Kategorie

asd</li> </ul>
</td>
Nowości
sadfsadfOBRAZ
Pokaż szczegóły </td> </tr> Footer</td> </tr> </table> </body>
CSS (nie cały, ale powinno wystarczyć):
```css
html {
    height: 100%;
    margin: 0;
}

body {
    height: 100%;
    margin: 0;
    background-color: #777;
}

table#main {
    height: 100%;
    width: 770px;
    border: 0;
    background-color: #777;
    cell-collapse: collapse; 
}

/* Baner 16px od lewej */

td#baner {
    height: 320px;
    background: url(../img/baner_back.jpg) no-repeat top left; 
    padding: 0;
    margin: 0;
    vertical-align: top;
}

td#baner td {
    border-bottom: 4px solid #9C9C9C;
    padding: 0;
    margin: 0;
}

td#baner ul.main_menu {
    margin-left: 18px;
    padding-left: 0;
    margin-top: 70px;
    color: #d7d7d7;
    font-family: verdana;
    font-weight: bold;
    width: 170px;
    list-style: none;
}

td#baner ul.main_menu li {
    border-bottom: 1px solid #d7d7d7;
    margin-bottom: 15px;
}

td#baner a {
    color: #d7d7d7;
    text-decoration: none;
}

Tak powinno wyglądać (screen z FF 2.0): http://img171.imageshack.us/img171/2346/powinnopp8.jpg
A tak wygląda (na IE, nie sprawdzałem na Operze): http://img182.imageshack.us/img182/6215/wygladaae2.jpg

Odkryłem, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest "height" w "td#baner". Po jego usunięciu komórka wyświetla się normalnie, tylko jest za krótka. Dodam, że wstawienie atrybutu height do tagu tr, lub td nic nie zmienia.
Już nie mam żadnych pomysłów. Wie ktoś dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić?

Pozdrowienia,
Buła.


Nowe pomysły są inną kombinacją starych elementów. Nie ma nowych elementów. Są tylko nowe kombinacje.

Pozostało 580 znaków

2006-12-10 13:12
0

w załączonych zrzutach ekranów nie widać footera którey jest w załączonym kodzie html - może to jego brak jest przyczyną? - generalnie raszta wygląda praktycznie dobrze...

Pozostało 580 znaków

2006-12-17 20:59
0

http://www.fox.com.pl/articles/web/layout.php


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0