Pobieranie kodu z obrazków

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-22 19:13
Grapp
0

Siema :)

Czy jest taka możliwość, ale w php, by pobrać kod z obrazka ?
Wiem, że w Delphi/Pascalu istnieje taka możliwość, ale chciałbym to zrobić za pomocą php.

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 19:26
0

Istnieje. Wystarczy wykorzystać bibliotekę GD (albo jakąśinną do obsługi grafiki, ale GD chyba jest najrozsądniejszym rozwiązaniem) i napisać coś, co będzie w stanie obrazek zamienić na tekst. W jaki sposób? A, to już jest wyższa szkoła jazdy (oczywiście wszystko zależy od tego, na ile jest to utrudnione).


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 19:32
Grapp
0

W jaki sposób? A, to już jest wyższa szkoła jazdy (oczywiście wszystko zależy od tego, na ile jest to utrudnione).

Hmm kod, który chce pobrać to litery, bez PL znaczków i innych nietypowych...
Czy jest skomplikowany graficznie? Sam oceń:
http://reg.centrum.cz/png.php?x=test_konta_1&y=0

Ktoś podlinkował mi klasę do pobrania tokentów z GG:
http://anakin.us/gg.token.class.phps

Tylko nie wiem czy to się nada - chodzi o ów właśnie skomplikowanie graficzne...

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 20:58
0

no nie jest skomplikowany i nada się prawie w całości powyżej wspomniana klasa ale ja na pewno nikomu w robieniu czegoś takiego nie pomogę bo sam mam problem z walką z takimi ludźmi.


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-11-23 04:25
0

Po to stosuje się CAPTCHA aby tylko człowiek się przez to przebił.
Czasem [jak tu] obrazki są słabe i łatwo je odczytać OCRem, ale nie w tym rzecz. To jest idea i jako taka powinna być przestrzegana - dlatego nie liczyłbym na pomoc w tej kwestii. Za dużo po necie krąży botów, które uprzykrzają życie ludziom.


Pozostało 580 znaków

2006-11-23 10:35
Grapp
0

Wiem, rozumiem i szanuje.
Jednak to co ja chce zrobić, nie ma zamiaru uprzykrzyć życia ludziom...

Pozostało 580 znaków

2006-11-23 10:53
0

No to zainteresuj się oprogramowaniem OCR czyli rozpoznającym tekst z obrazów.


Pozostało 580 znaków

2006-11-23 17:04
Grapp
0

Tak, ale jak wspomniałeś to jest oprogramowanie :P
Ja potrzebuje to zrobić tylko i wyłącznie kodem pyhapy ;p

Pozostało 580 znaków

2006-11-23 17:07
0

W pyhapie rowniez mozna tworzyc oprogramowanie :P, wystarczy zerknac na wyniki google'a


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-11-23 19:10
Grapp
0

Nic konkretnego, prócz tego nie znalazłem, ale to jest chyba pod C :P

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0