ERROR: autofilter application-defined or object-defined error

0

Cześć,
Chce odfiltrować 3 rzeczy "#", "##" oraz "#N/A"

taki mam kod:

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:="<>#", Criteria2:="<>##", Criteria3:="<>#N/A"

niestety po włączeniu wyskakuje mi error 1004: autofilter application-defined or object-defined error
ale taki kod już działa

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:="<>##", Criteria2:="<>#N/A"

więc nie mogę dać więcej niż 2, to zrobiłem taki kod

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:=Array( _
               "<>#N/A", "<>#", "<>##"), Operator:=xlFilterValues

i też nie działa

Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu ?

0
Paweł Gerc napisał(a):

Cześć,
Chce odfiltrować 3 rzeczy "#", "##" oraz "#N/A"

taki mam kod:

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:="<>#", Criteria2:="<>##", Criteria3:="<>#N/A"

niestety po włączeniu wyskakuje mi error 1004: autofilter application-defined or object-defined error
ale taki kod już działa

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:="<>##", Criteria2:="<>#N/A"

więc nie mogę dać więcej niż 2, to zrobiłem taki kod

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:=Array( _
               "<>#N/A", "<>#", "<>##"), Operator:=xlFilterValues

i też nie działa

Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu ?

Nie wiem czy do końca rozwiąże to problem, ale wszystkie Twoje wartości zaczynają się na hash (#), więc może po prostu

ActiveSheet.Range("$A$1:$AL$900000").AutoFilter Field:=16, Criteria1:="<>#*"

Więcej wartości niż 2 chyba się nie da - nawet w okienku, które wyskakuje w aplikacji są tylko 2 opcje...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1