Wątek przeniesiony 2021-03-10 14:55 z Inne języki programowania przez cerrato.

formularz w excel makro vba

0

Dopiero stratuje z makrami i mam problem. Mam zbudowany formularz: Tworzenie formularzy.xlsm

i chcę dodać w polu 1 arkusz i żeby pojawił się w pasku arkuszy w polu 2, i żeby arkusz był także w polu 3 . Proszę o pomoc

unnamed

0

Co ku*wa? Nic nie zrozumiałem

0

I jaki masz problem podczas, gdy klikasz na "Wstaw"?

0

jak mi ktoś napisze kodzik to dam mu zniżkę 10 zł na zamówienie min. 25 zł na pyszne . pl

0

0

@ArAs2: Mam w vba zrobić formularz na zaliczenie. I się koleś przyczepił o to co pisałam powyżej.

0

Na "dzień dobry" w jakiś sposób wypełniasz pole "3". tam, gdzie masz wypisane arkusze.
Po wstawieniu arkusza, wyczyść to pole i wykonaj jeszcze raz ten sam kod ....

0

@Marcin.Miga: W pierwszym poście wrzuciłam plik jako załącznik z całym makrem które napisałam. Nazwa pliku: Tworzenie formularzy.xlsm
Nie wychodzi nadal.

2

W UserForm_Initialize przed lstArkusze.RowSource = "" wstaw:
lstArkusze.Clear

A w cmdNowyArkusz_Click() po dodaniu arkusza wstaw:
UserForm_Initialize

0

@Marcin.Miga: Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Programowanie to nie moja bajka.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1