Szkolenie JavaScript oraz biblioteki jQuery

0

Zapraszam na kolejne szkolenie: "Wykorzystanie JavaScript oraz biblioteki jQuery na stronach internetowych"

Miejsce szkolenia: Warszawa
Data: 2017.04.03 - 2017.05.08.

Więcej informacji znajdziecie na naszej stronie: http://szkolenia.vavatech.pl/szkolenie/szkolenie-interfejs-aplikacji-internetowych-javascript-jquery--16378.html

Pozdrawiam

1

za takie podstawy 3,5k?
moje skarpety się w grobie przewracają

0

3.5k za takie podstawy to BARBAŻYŃSTWO, a nowi na to pójdą w nadziei, że zostaną ninja..

Jak uczyć się JavaScript? - przeczytaj, zanim zadasz pytanie na temat materiałów do nauki.

0

Jak na podstawy to jest tam sporo.
Nie tylko język ale i techniki (AJAX, jQuery, DOM, rysowanie).

Szkolenie z samego języka byłoby nudne i mało konkurencyjne w stosunku do samodzielnego czytania dokumentacji API.

0

Są ciekawe warsztaty prowadzone przez MeetJS, płaci się chyba 10 lub 20 zł. na posiłek i przez cały dzień wałkuje się np. sklep internetowy i na tej podstawie uczy się pętli, tabel, metod itd. Z drugiej strony rozumiem, że chcą zarabiać na tych szkoleniach, jest popyt, dużo osób się skusi, w końcu mamy wolny rynek, ludzie chcą zarobić. Przeczytałem jeszcze raz plan zajęć, 35 godzin w 5 dni i zwracam honor. To bardzo dobra oferta w kontekście bardzo kosztownych bootcampów. Zdecydowanie warto spróbować. Kibicuję.

2

przez takie 35 godzin nie przerobisz nic konkretnego dla juniora, nie przyswoisz co bardziej skomplikowanych przykładów, równie dobrze możesz ogarnąć jakiś tutek z przykładami online na spokojnie, dla mida to już bardziej by się przydał np. jakiś update ciekawych fliczerów js, jQuery, css, aby być na bieżąco, jakieś fajne snippety+dobra wydajność itp.

1

To są raczej podstawy i zachęta do dalszego zdobywania wiedzy. Plusem jest to, że masz bezpośrednie wsparcie coacha, czego nie ma przy indywidualnej nauce. A to potrafi sporo zmienić w przypadku świeżynek. I w sumie za to się płaci te hajsy.

0

z drugiej strony jak komuś trzeba pomagać/tłumaczyć podstawy to średnio to widzę w kontekście dalszej kariery (gdzie tu ang+stack+tutki+google) może faktycznie lepiej zrobić kurs spawania czy wózki w urzędzie pracy, jeszcze dostaniesz zasiłek szkoleniowy

0

Ale to przecież nie w tym rzecz :) Nie ma nic dziwnego w tym, że na początku drogi zawodowej, gdy zdobywasz nowe umiejętności i wiedzę, potrzebujesz wsparcia mentora, osób doświadczonych, coachów. Gdyby było inaczej, to niepotrzebni byliby np. wykładowcy na uczelniach, bo każdy mógłby przeczytać podręcznik, zakuć, zaliczyć i tak przejść przez całe studia. A jednak są potrzebni i nikt tego nie neguje na całym świecie, i to z bardzo prozaicznych powodów - praktyka, nauka ze słuchu, która dla niektórych jest najlepszą formą zdobywania wiedzy, możliwość dopytania o zagadnienia z podręczników, możliwość wyjaśnienia wątpliwości, zwykła rozmowa o życiu, czyli jakie jest zastosowanie zdobywanej wiedzy w wykonywanym zawodzie i wiele innych. I taka jest właśnie rola coacha - rozwiewa wątpliwości, odpowiada na trywialne pytania, na które jest odpowiedz w sieci, ale dla uczącego się stanowi to na początku magię, wkrada się niepewność, która zostaje rozwiana w miarę zdobywania doświadczenia i zagłębiania kolejnych tematów. Taki coach potrafi też zmotywować, uwierzyć w siebie, a coraz więcej ludzi tego potrzebuje.

0

jak dla mnie
im szybciej się nauczysz samodzielnego myślenia i kombinowania - tym lepiej
na studiach czy szkoleniach masz suchą wiedzę, a realne życie swoje (tak jest chyba na każdym kierunku) o czym boleśnie się nie raz absolwenci przekonują

0

Jasne, zgadzam się. Jednak nie mamy tutaj relacji wykluczającej się wzajemnie:) Im szersza oferta i możliwości, tym lepiej. Zatem najlepiej połączyć wszystkie te rzeczy, żeby szybciej zostać ninja:)

2
czysteskarpety napisał(a):

jak dla mnie
im szybciej się nauczysz samodzielnego myślenia i kombinowania - tym lepiej
na studiach czy szkoleniach masz suchą wiedzę, a realne życie swoje (tak jest chyba na każdym kierunku) o czym boleśnie się nie raz absolwenci przekonują

Z takim podejściem ludzie nie powinni chodzić na studia, kursy, czytać książki i oglądać wideo tutoriale bo sami mogą do wszystkiego dojść czytając dokumentację (która przecież jest zawsze wystarczająca, prawda?) albo próbując pisać programy na zasadzie mutacji tego co znaleźli w sieci.

Ciężka perspektywa.

"Samemu się nauczę i nie będę nikogo pytał" to jedno z podstawowych błędnych założeń części programistów.
Charakterystyczne zwłaszcza dla osób starszych (i Seniorów) przestawiających się na inną technologię.

1

Wrzucanie takiej rozpiętości materiału w 5 dni ciurkiem po 7h/dzień spowoduje, że będzie to uczone z musu po łebkach. Myślę, że nawet przy założeniu, że kurs jest na wysokim poziomie (nie mam pojęcia, ale załóżmy że tak jest), przekazywana wiedza albo zginie w natłoku informacji (kurczę, coś tam mówili o tych pętlach ale to było wczoraj, teraz już z 20 różnych innych tematów zostało poruszone) a jeśli nie zginie to i tak się nie utrwali w żaden sposób (bo do tego potrzebna jest praktyka, godziny spędzone przed komputerem a nie tylko łykanie gotowej wiedzy).

Myślę, że jeśli faktycznie przekazujecie wszystko to, co jest napisane i to na rozsądnym poziomie - to lepiej byłoby to rozłożyć na dłuższy okres czasu. Wtedy się ludziom bardziej utrwaliło, jeśli by uczyli się ratami i ćwicząc samemu.

No i cena - może ktoś, kto zarabia już jako programista (więc finansowo stoi na dobrym poziomie) wybuliłby 3500zł ale jemu takie szkolenie nie będzie potrzebne. Ktoś kto jeszcze nie pracuje jako programista, np. w Biedronce, raczej nie będzie miał kasy na taki kurs. Zresztą pewnie nawet by mu urlopu nie dali na tydzień (skoro to kurs wymagający obecności na cały etat w zasadzie, skoro 5 dni w tygodniu przez 7h).

Myślę więc, że prawdziwym targetem, do którego jest kierowany kurs to chyba tylko bezrobotni, którzy dostali pieniądze z urzędu pracy na szkolenia. Stąd pewnie takie wysokie ceny kursu, bo i tak będzie to płacone z jakichś dofinansowań, a nie przez osoby prywatne. Chyba?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1