DevNight

Programisto,
zapraszamy Cię na DevNight - wieczór, na którym w luźnej i nieformalnej atmosferze poruszymy interesujące i gorące tematy:

gorący temat - drony,
ważny temat - podatki - po raz pierwszy prezentowany specjalnie z myślą o specjalistach branży IT!

Agenda:

  • 17:55 - otwarcie drzwi
  • 18:10 -18:55 Prelekcję "Drony-Podniebna przygoda dla każdego?" poprowadzi Lexie Janson, czyli największy Dron-Master płci pięknej w Trójmieście oraz oficjalny zawodnik Space One FPV
  • 18:55-19:30 Panel Q&A z Lexie
  • 19:30- 19:45 Przerwa
  • 19:45- 20:05 Paweł Korycki opowie o tym: "Co jest najważniejsze, aby otworzyć swój własny start-up"
  • 20:05- 20:35 Rozmowa z Wojciech Gandurskim, który opowie "Jak programista może zaoszczędzić na podatkach"
  • 20:35- 2*0:55 Networking

Bezpłatne bilety

Rejestracja na stronie wydarzenia w portalu Evenea: Zarejestruj się

Drony - podniebna przygoda dla każdego?

O tym jak rozpocząć przygodę z Bezzałogowymi Statkami Powietrznymi (dronami), co wybrać, jak latać dobrze i bezpiecznie opowie Lexie Janson - zawodowa operatorka dronów.

Własny start-up

Marzysz o swoim start-up'ie? Paweł Korycki - wiceprezes zarządu Profit Plus: Biznes Podatki Prawo Księgowość opowie o świecie biznesu. O jego zagrożeniach i tym, co w nim jest najbardziej istotne.

Podatki Programisty - jak zmniejszyć podatki i para-podatki

Co miesiąc widzisz, że spora część Twoich zarobków jest zabierana przez składki ZUS oraz podatki?

Dowiedz się w jaki sposób zoptymalizować obciążenia, tak aby jak najwięcej pieniędzy zostawało do Twojej dyspozycji.

Branża IT jest jedną z tych, gdzie specjaliści mogą osiągnąć zarobki znacznie przekraczające średnią krajową. Z reguły, przekraczając pewien poziom dochodu, zastanawiamy się czy opłaca nam się zmienić umowę o pracę na własną działalność. Ale co jeśli istnieje jeszcze lepsze rozwiązanie?

Ekspert podatkowy firmy Profit Plus: Biznes Podatki Prawo Księgowość - Wojciech Gandurski opowie, w jaki sposób możesz ochronić swoje pieniądze przed nadmiernymi obciążeniami podatkowymi i para-podatkowymi.

##Prelengenci:
Lexie

Lexie Janson
O sobie: "Nazywam się Lexie i pracuje w firmie fly-film, która zajmuje się filmami oraz fotografia z ziemi i z powietrza.
Jestem również oficjalnym pilotem spaceONEfpv i wspolpracuje z firma BeeRotor.
Dronami zajmuje się od ponad 2 lat, jestem posiadaczką świadectwa kwalifikacji lotniczych oraz licencji sportowej, więc moja styczność z dronami jest na porządku dziennym.
Poza dronami zajmuje się grafiką 3d, projektowaniem oraz programowaniem.

PawelKorycki

**Paweł Korycki **
Sprzedawca i menedżer sprzedaży, doświadczony w pracy w branży finansowej i ubezpieczeniowej. Dba o rozwój i efektywne funkcjonowanie backoffice'u i działu księgowego w Profit Plus.
Nie boi się ekstremalnych wyzwań, jak przystało na współwłaściciela firmy zajmującej się survivalem.

Wojciech Gandurski
Ekspert podatkowy firmy Profit Plus

##Miejsce
O4

##Organizatorzy:
WSBCode ProfitPlus