Software Development Academy i kurs php od podstaw

0

7 lutego rusza kurs java+android za 8499 zl we Wroclawiu, chcialbym na niego pojsc, ale boje sie utopic pieniadze. Czy ma ktos jakies aktualne opinie na temat tej akademii?

0

Nie jestem pewien trafnosci swojego spostrzezenia. Mozesz byc np. piekarzem, albo kucharzem, ale jak zdecydujesz sie na kurs programowania i zaplacisz 10k za ten kurs i go ukonczysz, to prawdopodobienstwo, ze dostaniesz prace jako programista znaczaco wzrasta. Uczestnictwo w tym kursie dziala jak zwyczajna lapowka, a kazdy wie, poc o daje sie lapowki, jesli sie juz daje...;)...Innymi slowy, idziesz na kurs, placisz 10k za kurs, a potem dostajesz prace..W 3city bylo juz kilka takich turnusow szkoleniowych..tak to dziala..;)..Dodatkowo marketing naglasnia zapotrzebowania na programistow.., ze brakuje, ze wolne etaty..,ze nawet bezrobotnych zacheca sie do kursow itp. Prawda jest taka, ze w tym biznesie tez mozna dostac prace dajac komus lapowke..;)

0

W obecnej chwili jestem uczestnikiem takowego kursu. Moje spostrzeżenia są różne, od pozytywnych do skrajnie negatywnych.

Na starcie podsyłają kilka kursów internetowych, radzę je przejrzeć aby nie pójść bez wiedzy na kurs. Nie każdy może zostać programistą od zera. W mojej grupie są osoby, które uwierzyły w ten marketingowy bełkot a teraz sobie nie radzą.

Trenerzy prezentują różny poziom wiedzy, jednak na to, co mają do przekazania nie potrzeba wiele. Niestety prawda jest taka, że nie każdy trener umie tą wiedzę przekazać. Do tej pory każda osoba, która prowadziła zajęcia była z branży z kilkuletnim doświadczeniem. To oczywiście na plus.

Proponuję osobom, które wybierają się na kurs o to, aby uzyskały od SDA harmonogram lub spis tematów, jakie będą realizowane, bo potem może być wielkie zdziwienie (np. na kursie Javy na początku był JavaScript co dla wielu już było zdziwieniem). Po kilku lekcjach dwie osoby w grupie po prostu zniknęły, najprawdopodobniej zrezygnowały, reszta grupy nadal chodzi na zajęcia ale większość osób nie bardzo umie sobie poradzić.

Problemem jest również to, że nie można zrezygnować, w umowie jaką się podpisuje nie ma o tym mowy. Odzyskanie ewentualnie pieniędzy będzie zapewne bardzo ciężkie.

Radzę się zastanowić zanim podejmie się decyzję o szkoleniu u nich, samo chodzenie na zajęcia nie wystarczy, potrzeba również wiele czasu samodzielnej pracy poza kursem o czym zdaje się niewiele osób myśli. SDA powinno informować o tym na swoich stronach i uczestników przed ewentualnym podpisaniem umowy.

Podsumowując ten kurs jest dla osób, które mają jakiekolwiek pojęcie o programowaniu (jeżeli nigdy wcześniej nic nie programowałeś/aś to nie idź na ten kurs bo szybko się zniechęcisz i utopisz duże pieniądze), umieją szybko przyswajać wiedzę oraz mają czas na pracę własną po zajęciach. Nie zniechęcam do udziału w kursach SDA ale raz jeszcze powtarzam, aby zastanowić się nad tym wyborem, bo można się nieźle przejechać. Na pewno są osoby, które będą wypowiadały się negatywnie jak i osoby, które będą zachwalały kurs.

0

Ten zapis w umowie nie ma mocy prawnej. Kiedy podpisałeś umowę?

0
Podsumowując ten kurs jest dla osób, które mają jakiekolwiek pojęcie o programowaniu (jeżeli nigdy wcześniej nic nie programowałeś/aś to nie idź na ten kurs bo szybko się zniechęcisz i utopisz duże pieniądze), umieją szybko przyswajać wiedzę oraz mają czas na pracę własną po zajęciach. Nie zniechęcam do udziału w kursach SDA ale raz jeszcze powtarzam, aby zastanowić się nad tym wyborem, bo można się nieźle przejechać. Na pewno są osoby, które będą wypowiadały się negatywnie jak i osoby, które będą zachwalały kurs.  

Dodam jeszcze, ze w 3city sa osoby po studiach informatycznych, ktore potrafia programowac, ale nie ma dla nich pracy...,wiec uczestnictow w kursie np. dla marynarza, ktory chce zmienic zawod, na wlasne ryzyko...;)

0
Lolek Andaluzyjski napisał(a):
Podsumowując ten kurs jest dla osób, które mają jakiekolwiek pojęcie o programowaniu (jeżeli nigdy wcześniej nic nie programowałeś/aś to nie idź na ten kurs bo szybko się zniechęcisz i utopisz duże pieniądze), umieją szybko przyswajać wiedzę oraz mają czas na pracę własną po zajęciach. Nie zniechęcam do udziału w kursach SDA ale raz jeszcze powtarzam, aby zastanowić się nad tym wyborem, bo można się nieźle przejechać. Na pewno są osoby, które będą wypowiadały się negatywnie jak i osoby, które będą zachwalały kurs.  

Dodam jeszcze, ze w 3city sa osoby po studiach informatycznych, ktore potrafia programowac, ale nie ma dla nich pracy...,wiec uczestnictow w kursie np. dla marynarza, ktory chce zmienic zawod, na wlasne ryzyko...;)

Co rozumiesz przez "nie ma dla nich pracy"? Podobno w branży IT pracy jest od groma tylko chętnych brakuje. Wystarczy spojrzeć ile jest ogłoszeń związanych z IT lub programowaniem a ile z innymi branżami, np. energetyką.

0
Co rozumiesz przez "nie ma dla nich pracy"? Podobno w branży IT pracy jest od groma tylko chętnych brakuje. Wystarczy spojrzeć ile jest ogłoszeń związanych z IT lub programowaniem a ile z innymi branżami, np. energetyką.
 

Na pewno nie potrzebuja talentów. Potrzebuja ludzi do wykonywania pewnych prac w IT, a nie zawsze jest to rockit science. Zdolnych indywidualistow nigdzie nie potrzebuja. Najwieksze szanse na prace w IT maja przecietni z duzymi umiejetnosciami miekkimi, czyli tacy, ktorych mozna sobie latwo przystosowac do wlasnych potrzeb. Kogos kto ma studia, dyplom inzyniera, dobry angielski i wysokie IQ prawie na pewno nigdzie nie zatrudnia...;).
Jesli chodzi o tego typu kursy, to wszystkiego sie mozna nauczyc we wlasnym zakresie...i tym samym zaoszczedzic 10k..efekt bedzie podobny..

1

Zgadzam się z poprzednikami. Ukończyłem kurs, poszedłem na niego bo miałem słabą pracę, a Ci obiecywali kokosy. Oglądałem jeszcze kursu infoshare i coders lab, jakoś tak wyszło, że trafiłem do SDA. Generalnie przy podpisywaniu umowy są cudowni, dzwonią do ciebie często, zachęcają obiecują cuda nie widy. np. warsztaty z HR, które polegały na tym, że przysłali jakąś gówniarę, która ledwo liceum skończyła a zachowywała się jakby znała każdą firmę w tym kraju, za dużo nam nie pomogła, pouśmiechała się, po cwaniakowała i poszła. To samo było z pracą obiecali pomóc znaleźć pracę, pomogli staż za 1800zł :) Kto za to wyżyje? Do tego problemu podczas kursu, zapominają wgrać programów, które są potrzebne, telefony nie działają, sprzęt jest najsłabszy jaki może być. Trenerzy też są słabi bo średnio wiedzę przekazują, ale z branży wiec to na plus. Generalnie ja nie polecam wydawania kasy - zwłaszcza takiej na kurs. Ani u nich ani gdzie indziej, aktualnie nadal pracuję w swoim zawodzie a jako programista dorabiam i uczę się sam. Kiedyś kolega mi powiedział, który jest po automatyce że oni się niektórych rzeczy uczyli 5 lat studiów i żaden kurs tego nie nauczy, wtedy jak szedłem do SDA myślałem, ze ściemnia dziś wiem że miał racje :)

0

A ja ich polecam. Serio, są bardzo uczciwi i dbają o kursantów. Wystarczy pogadać z nimi i już czuje się dobrą atmosferę :) Skończyłam u nich kurs i później z nimi współpracowałam. Jeśli uważasz, że programowanie jest dla Ciebie to idź na kurs, ale pamiętaj że nauka programowania to nie tylko kurs musisz dużo pracować sam. SDA na tle konkurencji jest najbardziej uczciwa. Ma dużo godzin, fajnych ludzi, którzy Ci non stop pomagają a zwłaszcza w szukaniu pracy. Dla mnie 10/10.

0

Zależy jaka grupa się trafi.
Czasem jest kilka osób ogarniających temat, i kilka zupełnie przypadkowych.
Trener przygotowuje treści pod to żeby jak największa częśc grupy była zadowolona, więc ci lepsi z założenia nie będą, bo będą się nudzić, a ci z przypadku nie będą, bo myśleli, że nie wkładając żadnego wysiłku zapłacą za kurs w ramach "łapówki"(jak to ktoś nazwał) i samo to da im pracę programisty.

Program jest od 0, więc ciężko się dziwić, że ludzie którzy mają trochę pojęcia i sami robią tutoriale z Internetu napiszą, że stracili czas.
Ci mniej ogarnięci wierzący w to, że za sam dowód ukończonego kursu zaczną zarabiać 10 000zł też najpewniej się rozczarują, jak w firmach zderzą się ze ścianą stażu lub oferty juniora.

Sam kurs ma jak najbardziej sens, ale trzeba rozumieć co on daje i dla kogo jest a nie żyć w oderealnionym świecie.
To jest przygotowanie do stażu lub pracy juniora i tyle należy po nim oczekiwać, zakładając oczywiście aktywne uczestnistwo.

0

Jeżeli już jesteś stażystą lub juniorem, to lepiej zrób jakiś certyfikat, lub wybierz szkolenie startujące z wyższego poziomu.

0

Słaby kurs szczególnie względem ceny....Kurs Javy a uczysz się html...wszystko aby było jak najwięcej godzin...za to mało Javy. Osobiście dla mnie strata pieniędzy. Do momentu podpisania umowy to "cuda i kwiatki" a potem ból i zgrzytanie zębami. Generalnie...Mają może i dobrych programistów ale za to słabych nauczycieli. Kurs tylko dla tych którzy już umieją programować....inaczej odradzam bo stracicie tylko pieniądze...dodam, że koszt to 7200zł

0

Szukam opinii na temat kursu SDAJava/Android w Krakówie. Ktoś coś może napisac na ten temat?

0

Aktualnie jestem na kursie Javy i radzę pomijać SD Academy szerokim łukiem... Sprzęt nie jest przygotowany, niektórzy trenerzy też nie; np. do bloku z algorytmów dano nam trenera specjalizującego się w C. O ile nie chodzi o prblemy tak trywialne jak brak ciastek w kuchni to reakcją na zażalenia jest unikanie tematu i mydlenie oczu, byleby do końca bloku.

Generalnie jak to się nie zapewniają, jaka jest ważna opinia klienta, a tak naprawdę to mają w d*pie, bylebyś zapłacił, wypełniał im ankiety i się nie skarżył, bo i tak nikogo to nie obchodzi.

0

Nie żebym marudził, ale jak temat był o algorytmach, to co za różnica w jakim języku specjalizował się trener?
Ważne żeby umiał wytłumaczyć algorytm oraz kiedy i do czego go używać.
Składnię przecież już znasz.

0

Opinie są podzielone, ale ryzykuję, idę niedługo do nich na kurs. Dowiadywałem się o wykładowcach, trochę o nich zdobyłem informacji i wydają się sensowni. Zazwyczaj to programiści z doświadczeniem w naprawdę fajnych projektach więc mam nadzieję, że będzie ok. Dam znać jak wrażenia:)

0

Zapoznaj się z tym

Nasz kolega z kursu opisał tu swoje uwagi na temat SDA

0

o jakich miastach mowicie bo widze ze sa dobre i zle opinie ale nikt nie podaje lokalizacji kursow. Jak wiadomo SDA dziala w wielu miastach Polski. W kazdym oddziale tez sa rozni trenerzy. Czy macie moze jakies opinie na temat Krakowa ?

0

Tak. Mówię o Krakowie. Będąc obiektywnym.

Dla przeciętnego Kowalskiego, ten kurs jest za drogi w stosunku do ilości i jakości przekazywanej wiedzy, jak i stosunku(traktowania) twojej osoby.

Płacąc prawie 8 000 zł, oczekujesz konkretnych efektów po odbytym kursie, jak i poważnego podejścia do tematu.

Tego tutaj nie dostaniesz. Za to dostaniesz, nudne przeprowadzone zajęcia, które są przeprowadzane na zasadzie "pierdu-pierdu" spotkaliśmy się tutaj TYLKO po to, by sobie pogadać. (Za 8 000zł, przyszedłem sb pogadać? Buhaha. Badźmy poważni).

Albo naparzają takim tempem, że nie jesteś w stanie nadążyć. (Yyy, czy to nie miał być dla początkujących?) Nie martw się! Prowadzący ma Cię gdzieś, w końcu przyszedł tylko odbębnić swoje.

Ale, ale... Zakładając, że dobrze znasz Jave i 8 000zł to dla Ciebie pikuś, to i tak, Ci ten kurs odradzam. Dlaczego? Takim certyfikatem, takiej "renomowanej" firmy, to możesz użyć conajwyżej z sukcesem jako zamiennik papieru toaletowego.

Co za to polecam? Książki, Internet i conajmniej pół roku, ciężkiej codziennej pracy.

Dla opornych, gdzie początki mogą okazać się, do nie przeskoczenia, można zrobić kursy podstawy Java, już za ok. 2 000zł. Na pewno ciut, ciut popchnie Cię ku lepszemu.

Następnie zdać kurs Junior Developera Javy w znaczącej firmie. Tam tylko przychodzisz napisać test, koszt do 1000zł. Po czymś takim powinieneś dostać swoją pierwszą pracę w branży IT. (Pamiętaj, o dobrym portfolio!)

Czy polecam studia? I tak, i nie. Same studia nie nauczą Cię programowania. O tym zapomnij. Ale niestety żyjemy w takim świecie, że pracodawca lubi oceniać po wykształceniu. Więc jeżeli masz nadmiar czasu wolnego i nie jesteś związany żoną, dzieckiem, to śmiało idź! (W końcu to tylko 3 lata, a będzie służyć Ci do końca życia).

Czy polecam studia podyplomowe? Wszystko zależy od twojej ambicji i znowu... Czasu wolnego. Jeżeli zarobki rzędu 5 000 zł netto i praca już jako normalny Developer Javy, Cię nie satysfakcjonują i czujęsz, że fajnie by było zostać krezusem działu IT, droga wolna. Dla tych co mają chęci, całkiem fajna otwiera się droga awansu.

Powodzenia w dążeniu do celu!

0

ten podstawowy kurs javy za 2000zł to w jakiejś innej firmie? Bo na ich stronie nie widzę takiego kursu

0

Czy ktoś był na kursie w Poznaniu i może powiedzieć opinie? 8 tysi i 4 miesiące wyrwane z życia, a podobno po takim kursie wcale nie jest łatwo o pracę...

0

Rynek jest juz dość nasycony, pracodawcy dużo chetniej szukaja mid/senior developerow. Po takim kursie znalezienie pracy jest sporym sukcesem.

0

Ja jako były terener mogę od siebie dodać, że faktycznie problemy są rozwiązywane jak tylko informacja się pojawi.
Zdarzały się rozmowy bezpośrednio po zajęciach.

Najgorsze co można zrobić jako kursant, to trzymać problemy dla siebie.
Nikt was za zgłoszenia bił nie będzie, a bez tego nie wiadomo gdzie jest problem.
Jak boicie się mówić trenerowi to zawsze macie też opiekuna.

IMO kurs wygląda sensownie, i na pewno daje więcej niż same studia(w sensie faktycznej pracy), bo jest bardzo praktycznie i z nastawieniem na jedną rzecz(np Java), a nie na wszystko do okoła.
Kilka osób może się nie zgodzić, ale ilu z was miało na studiach poważnie potraktowane Testy, tdd, gita, springa, hibernate, mavena czy dobre praktyki programistyczne?

Może to gdzieś faktycznie jest, ale przynajmniej na tej uczelni na której ja byłem tego nie było, a zamiast tego pełno ciekawej i potrzebnej, ale jednak teorii z różnych domen.
Samego programistycznego mięska niestety na uczelnie nie było.

0

Niestety podobno bardzo słabo jest ze znalezieniem pracy po takim kursie - kuszą tym, że 78% absolwentów po kursie znajduje pracę w IT (skąd ta statystyka?) a w praktyce dużo gorzej - słyszałam o grupie w której podobno nikt nie znalazł pracy po kursie (minęły co prawda tylko 2 miesiące od ukończenia, ale i tak). Rozumiem, że to nie do końca zależy od organizatora kursu, ale zastanówcie się dobrze i rozejrzyjcie po rynku pracy jakie jest zapotrzebowanie na juniorów, bo można się srogo rozczarować.

0

Takiej fali nachalnej reklamy jak w tym poście już dawno nie widziałem. Po tym co zobaczyłem w tym wątku raczej omijałbym tę szkołę. Co do tych szkół to moja opinia jest taka - front / jakieś kursy webdeveloperskie można spróbować. Ale JAVA / C# i inne języki obiektowe? Naprawdę wątpię. Poza tym myślę że te szkoły mają złe podejście. Wg. mnie to powinno wyglądać tak że do podstaw jest przygotowany e-learning ze wsparciem mentorów, a później np. w zespołach realizuję się jakiś poważny projekt. Bo znając życie pewnie z tych 360h pierwsze 200h jest marnowane na podstawy podstaw i wyrównywanie poziomu w grupie.
Zaznaczam że jest to opinia z cyklu - nie znam się to się wypowiem.

0

Siema,

Jestem absolwentem kursu Java/Android. Nie jest to sponsorowany post. Napiszę jak to jest z mojej strony.

Jeżeli ktoś myślał że zacznie programować po kursie od razu jak senior z 10 letnim doświadczeniem, to nie wiem gdzie żył. Zaraz po zapisaniu do SDA dostaję się informację o preworku, który trzeba zrobić. Trenerzy i tak idą na rękę, i na pierwszych zajęciach mieliśmy naprawdę podstawy podstaw z Javy. Z każdym z trenerów idzie się jakoś dogadać, odpisują po godzinach na slacku, rozwiązują problemy na kursie, ale trzeba im to po prostu zgłosić. Bez siedzenia nad programowaniem po godzinach kursu nie zdobędzie się pracy, nie ma opcji. Były wpadki, jak wszędzie, gdy trener zachorował i odwłolali kurs na dosłownie 5 minut przed, ale trenerzy to też ludzie, i mają prawo zachorować. Kurs został wydłużony o te dni gdzie trener nie był w stanie się pojawić na zajęciach.

Kurs oceniam na 8/10.

Dodam jeszcze tyle że teraz odbywam staż w firmie, gdzie korzystam tylko z Javy, mimo kierunku Java/Android, więc się da.

0

Jestem uczestnikiem kursu Java w SDA i się wypowiem - ostrzegając każdego, kto chce się tam wybrać.
Nie warto, strata czasu i pieniędzy. Na kursie nie ma niczego, czego się nie nauczysz sam przed komputerem, w swoim tempie, zupełnie za darmo.

Trenerzy mają doświadczenie w programowaniu, są fajnymi, młodymi ludźmi, ale zupełnie nie nadają się do przekazywania wiedzy. Zazwyczaj przychodzą na zajęcia nieprzygotowani, zmieniają się zbyt często, nie wiedzą czy dana rzecz była już poruszana na kursie czy nie. Wyjaśnienie zaganień jest często nieprzystępne dla uczestnika albo nudne tak, że można zasnąć. Tak naprawdę z zajęć wynosisz niewiele, większość nadrabiasz w domu, ucząc się w wolnym czasie, rozwiązując samemu zadania z róznych stron albo kursów online i czytasz książki lub artykuły. I nie uważam, że jest to praca własna, którą trzeba wykonać poza kursem, bo gdyby te 3.5 godziny kursu nie zostały zmarnowane, tylko w tym czasie materiał byłby wyjaśniony, to pracy własnej byłoby o wiele mniej.
Wsparcie trenerów jest prawie żadne, czasem jakiś bardziej ambitny trener podejdzie, popatrzy co robisz i coś podpowie, ale przy prawie 20 osobowej grupie ma na to chwilę. Grupy zajęciowe, z tego co było napisane na stronie miały być o kilka osób mniejsze, a dla trenera każdy dodatkowy uczestnik to tak naprawdę kolejna osoba, która może czegoś nie zrozumieć i potrzebować czasu, na tłumaczenie. Czasu, którego on nie ma, bo sam ma narzucone z góry, że dany materiał w ciągu zajęć ma przekazać.

Pisanie ze strony SDA, że
"Każda najdrobniejsza sugestia jest przekazywana do centrali, gdzie podejmowana jest natychmiastowa reakcja. Dlatego wiele z opisywanych w tym wątku zarzutów jest już nieaktualnych - co jest najlepszym dowodem na to, że działamy i reagujemy"
to bzdura jakich mało, po zgłoszeniu problemu opiekun projektu powie conajwyżej "za mało czasu poświęcacie w domu na naukę, w pracy będziecie się musieli tego szybciej nauczyć" i wszystko zamiecie pod dywan. Wiele zarzutów jest bardzo aktualnych.

Podsumowując:
Jeżeli nauka w domu ci nie idzie, zacinasz się i nie wiesz jak dalej ruszyć, kup sobie tani kurs online albo dobrą książkę, korzystaj z forum, stack'a i youtube.
Jeżeli myślisz, że idąc na kurs możesz się na zajęciach czegoś nauczyć, ruszyć i rozwiązać problem, to wiedz, że dla SDA jesteś łatwym zarobkiem i kolejnym naiwniakiem, którego skasują na ogromną kasę, a i tak wszystkiego nauczysz się sam w domu, bo tak naprawdę niewiele z zajęć wyniesiesz.
Nie dajcie się nabrać na ich marketng tak jak ja.

0

@PijanyWąż Dziękujemy za opinię. Jak rozumiemy, w dużej mierze dotyczy ona trenerów i ich sposobów nauczania.

Zachęcamy przede wszystkim do zgłaszania swoich wątpliwości trenerom, opiekunowi grupy, bądź w ankietach podsumowujących poszczególne bloki tematyczne, które mają miejsce na każdym kursie. Jeżeli dotychczasowe próby kontaktu nie spełniły oczekiwań, prosimy o kontakt prywatny z centralą Akademii. Bezpośrednie i bardziej szczegółowe uwagi pozwolą nam efektywniej reagować na bieżące kwestie.

Warto wspomnieć, że każdy kurs posiada dodatkowo swój własny kanał na Slacku, na którym dostępny jest opiekun grupy i trener. Uczestnicy zajęć mają zatem wiele opcji kontaktu z nami :)

Nasi trenerzy to programiści z wieloletnim doświadczeniem, ale to nie jedyne kryterium naszego wyboru na etapie nawiązywania współpracy. Ważne są również umiejętności dydaktyczne. Również zaangażowania trenerom SDA nie możemy odmówić. Wiemy, że znakomita większość z nich, często jest "na łączach" z naszymi kursantami po zakończonych zajęciach czy nawet - zakończonym kursie. Więc jeżeli się "zacinasz", możesz napisać do trenerów. Nie odmówią wsparcia.

Jeżeli dzieje się coś nie tak, jak powinno się dziać - prosimy, aby na bieżąco o tym mówić. Tak mamy możliwość reakcji. Sytuacje, jakie opisujesz, nie powinny się zdarzyć i wiemy, że są rzadkością, więc tym bardziej, prosimy o bezpośredni kontakt.

Grupy w poszczególnych miastach mogą obejmować od 9 do maksymalnie 18 uczestników. Kurs w dużej mierze opiera się na pracy zespołowej i wspólnym tworzeniu projektów, co może odzwierciedlać przyszłą praktykę w poszczególnych przedsiębiorstwach. Na stronie nie zamieszczamy informacji wprowadzających w błąd, dotyczących końcowej liczby uczestników kursu. Każdy zainteresowany jest informowany o wielkości grupy, w jakiej będzie się kształcił.

Będziemy wdzięczni za przekazanie nam szczegółów dotyczących opisywanego kursu, w związku z tym jeszcze raz zachęcamy do kontaktu.

Wszystkiego dobrego,
Zespół SDA

0

Witam. A jak jest z językiem angielskim na takich kursach? Zajęcia są prowadzone w języku polskim? Materiały, które są udostępniane również są w języku polskim? Ogólnie mam trochę pojęcia w programowaniu jednak mam duże problemy z czytaniem dokumentacji w języku angielskim. Mój poziom angielskiego to A2. Zastanawiam się czy na takim kursie poradzę sobie z takim poziomem języka angielskiego. Zastanawiam się również, czy z obecnym poziomem języka angielskiego zapisać się na taki kurs czy najpierw podszkolić swój angielski powiedzmy co najmniej do poziomu B2 i dopiero na taki kurs się zapisać. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

0

Angielski wymagany do kursu nie jest, natomiast nie da się ukryć, że duzo lepiej go jednak znać żeby móc doczytać sobie pomiędzy zajęciami jakiś tutorial, dokumentację, albo obejżeć coś technicznego na YouTube.
Materiały są po Polsku.

W programowaniu Angielski jest bardzo ważny, szczegulnie jak się trafi na klienta zagranicznego co często się zdarza, więc od tego i tak się nie ucieknie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1