Wątek przeniesiony 2019-04-26 23:11 z przez somekind.

Średniak - Program do liczenia średniej

2019-04-26 11:51

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Potrzebuje pomocy
Jak zrobić żeby np. x miało wiele wartości?
Czyli żeby x miało 2 3 i 4

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 11:52
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 godzin temu

Lokalizacja: Wrocław

2

Poczytaj o tablicach.


Nie o to mi chodziło - Adam Jakub Herbut 2019-04-26 11:54
O co w takim razie Ci chodziło? :-) - Patryk27 2019-04-26 11:55
hm wyślę ci aktualny kod - Adam Jakub Herbut 2019-04-26 11:56

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:00

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
namespace Średniak
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void button1_Click(object sendler, EventArgs e)
        {

            string cyfra1 = textBox1.Text;
            string cyfra2 = textBox2.Text;
            string cyfra3 = textBox3.Text;
            string cyfra4 = textBox4.Text;
            string cyfra5 = textBox5.Text;
            string cyfra6 = textBox6.Text;
            string cyfra7 = textBox7.Text;
            string cyfra8 = textBox8.Text;
            string cyfra9 = textBox9.Text;
            string cyfra10 = textBox10.Text;
            string cyfra11 = textBox11.Text;
            string cyfra12 = textBox12.Text;
            string cyfra13 = textBox13.Text;
            string cyfra14 = textBox14.Text;
            string cyfra15 = textBox15.Text;
            string cyfra16 = textBox16.Text;
            string cyfra17 = textBox17.Text;

            textBox1 = 1; 2; 3; 4; 5; 6;

            int a = textBox1;
            int b = textBox2; 
            int c = textBox3;
            int d = textBox4;
            int e = textBox5;
            int f = textBox6;
            int g = textBox7;
            int h = textBox8;
            int i = textBox9;
            int j = textBox10;
            int k = textBox11;
            int l = textBox12;
            int m = textBox13;
            int n = textBox14;
            int o = textBox15;
            int p = textBox16;
            int r = textBox17;
            Console.WriteLine((a + b + c + d + e + f + g + h + i + j + k + l + m + n + o + p + r) / 17);

            Console.ReadLine()
        }

    }
}
edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2019-04-26 21:52

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:00
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 godzin temu

Lokalizacja: Wrocław

5

Wygląda to na wręcz podręcznikowy przykład sytuacji, gdzie są potrzebne tablice - dlaczego uważasz, że nie o to chodziło?


Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:03

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 22 minuty temu

3

Ale właśnie rada @Patryk27 "poczytaj o tablicach." ma tutaj sens. Ja bym dodał jeszcze "o pętlach".

Nie robi się ręcznie 17 inputów i nie wkłada się ich ręcznie do 17 zmiennych - tylko raczej robi się pętle i wrzuca się te elementy do tablicy.


((0b10*0b11*(0b10**0b101-0b10)**0b10+0b110)**0b10+(100-1)**0b10+0x10-1).toString(0b10**0b101+0b100);

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:05

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Zapomiałem dodać, wartości są dowawane ręcznie

edytowany 1x, ostatnio: Adam Jakub Herbut, 2019-04-26 12:05

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:08

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

screenshot-20190426120836.png

Tak wygląda

edytowany 2x, ostatnio: Adam Jakub Herbut, 2019-04-26 12:09

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:09
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 godzin temu

Lokalizacja: Wrocław

W żaden sposób nie zmienia to mojej porady odnośnie tablic - wręcz przeciwnie ;-)


Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:11

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

TO MAM ZROBIĆ COŚ CO WYKRYJE WARTOŚĆ WPISANĄ W TEXTBOX I BĘDZIE SPRAWDZAĆ CZY JEST W TABELI?!

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:24

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 rok temu

22

Będe z powrotem o 20. W tym czasie coś wymyście.

Jak pomożecie to dam was jako wpół autorów

edytowany 3x, ostatnio: Adam Jakub Herbut, 2019-04-26 12:31
Pokaż pozostałe 9 komentarzy
A może on specjalnie bekę z nas ciśnie? - MasterOf 2019-04-26 21:03
chyba nie, w Koszu leży drugi wątek - superdurszlak 2019-04-26 21:06
Wszyscy czekają jak na północ w Sylwestra. ;) - grzesiek51114 2019-04-26 21:09
... a tymczasem OP niedługo wskoczy do miesięcznej czołówki dzięki temu jednemu postowi :D - superdurszlak 2019-04-26 21:10
@somekind: perełkuj proszę - spartanPAGE 2019-04-26 21:19

Pozostało 580 znaków

2019-04-26 12:35
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 6 godzin temu

Lokalizacja: Wrocław

16

Powoli, powoli - pora poświęcić kilka zdań na rozmowę o netykiecie:

  1. Pisanie WIELKIMI LITERAMI jest rozumiane jako krzyk - unikaj takich wstawek.

  2. W tym czasie coś wymyście. - brzmi dosyć chamsko (jak gdybyś kazał nam myśleć nad Twoim problemem, a nie taka jest idea forum - jesteśmy tutaj wolontariuszami i pomagamy w swoim czasie wolnym, nie na czyjąś komendę).

  3. współautorów ;-)

Wracając do meritum: nie rozumiem niestety co napisałeś w Twoim wielko-literowym poście - mógłbyś wytłumaczyć raz jeszcze?


edytowany 3x, ostatnio: Patryk27, 2019-04-26 12:44
Patryk, nie filozofowuj, tylko podaj rozwiązanie do 20, rozumiesz? :) - czysteskarpety 2019-04-26 14:42
Jeszcze przez 1.5h szansa na załapanie się co creditsów, warto próbować ;) - WeiXiao 2019-04-26 18:24
@Patryk27: co do puktu 2. to zapomniałeś wytknąć błędu – *wymyślcie. :P - furious programming 2019-04-26 21:51

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0