dziwny problem z zapisu do pliku rekordowego

2011-08-31 17:30
0

Może ktoś zetknął się z problemem zapisu do pliku rekordowego w delphi2005 ? Mianowicie zapisuję kolejny rekord na końcu pliku , a program losowo zapisuje dobrze lub zapisuje na końcu i czasami nadpisuje ostatni istniejący rekord z zachowaniem początku starego rekordu. Wielkość ok. 7 KB. Stosuję packed record ale nie pomaga.

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 17:49
3

KOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 20:19
wprogram
0

Programuję od dłuższego czasu. Z kodem nie ma problemu. Bardziej chodzi mi o jakąś opcję w kompilatorze.

Padłem po przeczytaniu tego :D - Patryk27 2011-08-31 20:44
I może frytki do tego??? - payl 2011-08-31 20:45
perełka - ŁF 2011-08-31 22:58
to chyba na 4p basha powinno iść. EDIT: jest już ;D - krwq 2011-09-01 11:39

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 20:44
0

My jednak wolimy zobaczyć kod :P


Pozostało 580 znaków

2011-08-31 21:07
Opi
0

Problem jest w wierszu 119 (nie odwołałeś się do operatora). Popraw go i wszystko będzie ok.

edytowany 1x, ostatnio: Opi, 2011-08-31 21:07

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 21:19
0

Co do opcji w kompilatorze, to zawsze warto zaznaczyć dwie opcje, które domyślnie są wyłączone:
1) Overflow checking
2) Range checking

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 21:35
wprogram
0

Dzięki. Opcje zaznaczę.
na razie testuję skompilowany i problem nie pojawił się od kilkudziesięciu wpisów. Natomiast testując uruchamiając z kompilatora zdarza się raz po raz.

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 22:39
0

a wystarczyło by pokazac kod i już dawno było by po problemie


Nie przyjmuję reklamacji za moje rady, używasz na własną odpowiedzialność

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 22:51
0

ale po co Wam kod - przecież on WIE że kod jest dobry


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 23:21
wprogram
0

Program jest dość duży. Podejrzewam problemy z pamięcią... jestem pewien, że kod odpowiadający za zapisywanie plików jest oK bo program działa już dobrych parę lat tylko teraz dopisałem trochę opcji i się rozbudował lecz opcje te nie mają nic wspólnego z operacjami I/O.

Pozostało 580 znaków

2011-09-01 00:11
0

Od wszystkiego są odpowiednie narzędzia, np. jeśli problemy z pamięcią to debugger + heaptrc (dla FPC przynajmniej). I czy Ty naprawdę liczysz że bez kodu jesteśmy w stanie Ci pomóc?


Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0