Z jakiegos mi niezrozumialego powodu nie moge sie zalogowac

0

..z innego kompa niz domowy. W domowym wszystko gra idealnie. Natomiast z tego z ktorego teraz pisze, od jakiegos ponad miesiaca, kazda proba zalogowania sie konczy sie przyjeciem loginu/hasla i.. niczym wiecej. Dalej nie jestem zalogowany, a link "Logowanie" zamienia sie na "Logowanie (1)". Dalsze proby zalogowania sie konca sie niepowodzeniem ('taka osoba juz zalogowana') az do timeoutu sesji. przegladarka (IE6) przyjmuje cookiesy, strona siedzi w zaufanej strefie, w nic nie wyglada na odrzucane. spotkaliscie sie z czym takim kiedys? jak temu zaradzic?

// test :-O - Cold

0

No no, fajna firma :)
Ale "Logowanie (1)" to bardzo dziwna sprawa.. (1) powinno być tylko dla zalogowanych, którzy mają 1 wiadomość prywatną :|
Próbowałeś opcji na dole "Usuń cookies" i/albo ręcznie usunąć wszystkie ciacha z tej domeny? Ewentualnie inna przeglądarka?

0

fajna, fajna, nie narzekam :)
usuwalem recznie z 4programmers.net, niestety pelnej czystki nie moge zrobic:/ ciacho sie odtworzylo, ale problem nie zniknal, wzsystko wygladalo identycznie jakbym nic nie usuwal. niestety na wiecej zabawy z tym nie mialem czasu.. w ciachu trzymacie cos wiecej niz sessid? moze bym podeslal zawartosc i ona by pomogla dojsc co sie zaburzylo? najsmieszniejsze jest to ze z domowego wszystko chodzi..

co do tej (1) - zaiste, mialem wiadomosc, nie zauwazylem jej. tu z domowego moglem ja przeczytac, bylo "quetzacoatl(1)", teraz (1) zniknelo. wczesniej w pracy oczywiscie caly czas bylem zablokowany na logowaniu i sie nie dawalo przeczytac.. jak bede w pn w comie to zobacze czy tam "logowanie(1)" tez (1) zniknela

taka mysl - zwyklem sobie zaznaczac zeby ciastko logowania bylo permanentne. mialem tak zaznaczone na obu kompach i sie totez nie zwyklem wylogowywac ani tu ani tu. moze wiec timeout sesji otwartej na kompie domowym sie nie odpala i to mi nie pozwala sie zalogowac w pracy? zaznaczone permanent, to ciacho siedzi to wiadomo, ale timeout sesji ze strony bazy.. wlasnie, moze flaga permanent jest tez na bazie danych przechowywana i demon czyszczacy baze tez pomija sesje z taka flaga? i wtedy by odrzucal wszelkie proby zalogowania z innym kluczem sesji niz ten co juz jest zapisany.. noo.. to by bylo nawet hiperpradopodobne gdyby nie to .. ze tak robilem od samego poczatku istnienia konta na 4P i bylo zawsze wszystko ok. jakos niedawno dopierio zaczelo brykac

0

Nie no, ja też jak miałem 2 kompy, to na obu byłem permanentnie zalogowany na 4p i wszystko śmigało.
W ciachu sporo rzeczy jest trzymanych - tu Adam dokładnie by się wypowiedział, bo on robił system logowania (jak i większość Coyote).

0

okiej.. to wtedy jak bede w pn w pracy to tu wkleje dumpa z ciastka, moze to cos podpowie

EDIT: ten tekst tutaj dostawilem będąc w połowie zalogowanym. postu ponizej edytowac nie moge, bo nie jest pod moim nickiem, ale wszystkie swoje-swoje moge..

0

ok.. co prawda jest sroda a nie poniedzialek :) no wiec znowu przeczyscilem zawartosc cookiesow, zalogowalem sie i.. to samo. utworzylo sie przy tym ciastko:

coyote_tracking
a%3A1%3A%7Bs%3A8%3A%22lastmark%22%3Bi%3A1181725344%3B%7D
4programmers.net/
1024
126373888
29936747
2437669984
29863321
*
coyote_data
a%3A3%3A%7Bs%3A3%3A%22key%22%3Bs%3A32%3A%22b9051dc7d071f60d94601135df211dd5%22%3Bs%3A7%3A%22user_id%22%3Bs%3A5%3A%2221717%22%3Bs%3A10%3A%22auto_login%22%3Bi%3A1%3B%7D
4programmers.net/
1024
1719261824
29899531
2536349984
29863321
*

i ciekawa rzecz szalenie: nie jestem zalogowany, nie mam opcji 'szybka odpowiedz', ale.. mam opcje szybka edycja, usuniecie, i edycja - na moich postach. autentycznie, jestem zalogowany 'w połowie'

0

jak widac po poscie 2 w gore, edytowac moge ;)
i jeszcze jedno spostrzezenie: podczas polowicznego zalogowania podswietla mi prawidlowo watki ktorych jeszcze nie przeczytalem :)

0

a nie, jednak podswietlanie nie dziala -- pokazuje mi co sie zmienilo od momentu tego zalogowania, a nie poprzedniego zalogowania pod wlasciwym nickiem

0

Heh, dziwna sprawa.
Dobrze, ze pokazales zawartosc ciasteczek, poniewaz nie masz jednego ciastka z ID sesji (!!!). nie wiem jakim cudem, ale powinienes miec jeszcze coyote_sid. Szczerze mowiac nigdy nie widzialem takiego przypadku

Wywal recznie te ciastka, poczekaj az system sam Cie wyloguje (z braku aktywnosci) i sprobuj ponownie, bo jak widac ciacha tu brakuje. Z ta "szybka edycja" to musi byc blad w kodzie skoro mozesz edytowac...

Daj znac jak poszlo.

0

Dawno temu ja tez tak miałem, że byłem zalogowany "w połowie". Nie pamiętam jak wtedy sprawa się potoczyła...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0