GitHub problem z Push

0

Witam, proszę o pomoc z github. Pracuje sam i mam repo na GitHub. Katalog ma ok 400mb, w tym żaden plik nie przekracza 50mb (na razie nie korzystam w z wersji umożliwiającej przesyłanie większych plików). Przez przypadek przy jednym push nie zauważyłem że mam w katalogu duże pliki. Przerwałem Push przeniosłem plik w inne miejsce i od tej pory mam problem z wypchnięciem kodu. Alternatywnie myślę żeby założyć nowe repo ale nie o to chodzi aby unikać problemu. Próbowałem git pull ale to nic nie dało. Mam pytanie jak naprawić ten błąd. Bardzo dziękuje za pomoc.

Wymienianie obiektów: 79, gotowe.
Zliczanie obiektów: 100% (79/79), gotowe.
Kompresja delt z użyciem do 16 wątków
Kompresowanie obiektów: 100% (65/65), gotowe.
Zapisywanie obiektów: 100% (67/67), 510.38 MiB | 3.52 MiB/s, gotowe.
Razem 67 (delty 28), użyte ponownie 0 (delty 0), paczki użyte ponownie 0
remote: Resolving deltas: 100% (28/28), completed with 7 local objects.
remote: error: Trace: 26c72c473a7dc4e210d9375ce48c06d0c8e3f393799d2a8b4865b6db15a
remote: error: See http://git.io/iEPt8g for more information.
remote: error: File name/reslut/k/myfile.zip is 133.95 MB; this exceeds GitHub's file size limit of 100.00 MB
remote: error: File name/reslut/python-master.zip is 255.12 MB; this exceeds GitHub's file size limit of 100.00 MB
remote: error: File name/reslut/k/myfile1.zip is 121.17 MB; this exceeds GitHub's file size limit of 100.00 MB
remote: error: GH001: Large files detected. You may want to try Git Large File Storage - https://git-lfs.github.com.
To github.com:MyName/Kkk.git
 ! [remote rejected] main -> main (pre-receive hook declined)
error: nie można wypchnąć niektórych referencji do „github.com:MyName/Kkk.git”

dodam że plików z remote: error nie ma.. nawet tego katalogu "result" nie ma, to są te rzeczy które przeniosłem w inne miejsce metodą Ctrl+C, Ctrl+V.

Pozdrawiam,
A

3

Pewnie masz scommitowany ten plik i próbujesz go wypchnąć. Usuń swój wczesniejszy commit, zrób git fetch a potem git reset origin/master, i probuj stąd.

0
Riddle napisał(a):

Pewnie masz scommitowany ten plik i próbujesz go wypchnąć. Usuń swój wczesniejszy commit, zrób git fetch a potem git reset origin/master, i probuj stąd.

Bardzo dziękuję za pomoc, zadziałało :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1