Licznik RFID (rejestracja czasu)

0

Czy wie ktoś może jak zrobić program liczący czas od jednego do drugiego przyłożenia breloka rfid?
(Jak coś to próbuję zrobić coś na kształt rejestratora czasu pracy)

3

A gdzie to breloka przykładasz ?
Najlepiej odczytać przyłożenie jedno potem drugie, a potem to już proste, bo można porównać daty i po sprawie.

1

Możesz połączyć się z czytnikiem poprzez port COM. Ostatnio okazało się, że wiele czytników USB wysyla id karty w postaci czystego tekstu

0

Dawno się nie odzywałem. Mam już kod. Są 2 przykłady, dość podobne. SQL jeszcze nie gotowy.

import time
import datetime
#datacala =  datetime.datetime.now()
dziś = datetime.date.today()
licznik = 0
#filePATH = "E:\blog\"+"lista breloków: "+dziś+".txt"
filename = "lista breloków: " + str(dziś)
for i in range (10):  #Tymczasowe
  while True:
      text = str(input("Write something: "))
      if text == '0':
        print("Dzisiaj odbito "+str(licznik)+" breloków")
        with open(filename, "a") as f:
          f.write(f"{'Dzisiaj odbito następującą liczbę breloków: '}\n")
          f.write(f"{licznik}\n") 
          
      else:
        pass
        with open(filename, "a") as f:
            f.write(f"{text}\n")
            #f.write(f"{datacala}\n")
            licznik = licznik + 1
            #nothing
            f.close()


import time
import datetime
dziś = datetime.date.today()
licznik = 0
#filePATH = "E:\blog\"+"lista breloków: "+dziś+".txt"
filename = "lista breloków: " + str(dziś)
for i in range (10):  #Tymczasowe
  while True:
      text = str(input("Write something: "))
      with open(filename, "a") as f:
          f.write(f"{text}\n")
          licznik = licznik + 1
          f.write(f"{text}\n")
          f.close()
print("Dzisiaj odbito "+str(licznik)+" breloków")
0

Mam skonfigurowany serwer lokalny na Raspberry Pi. Co konkretniej zrobić z SQL? @S4t
Czy można tam wysłać te dane?
Jak zaklasyfikować później numery do osób?

0
programmerRFID napisał(a):

Mam skonfigurowany serwer lokalny na Raspberry Pi. Co konkretniej zrobić z SQL? @S4t
Czy można tam wysłać te dane?
Jak zaklasyfikować później numery do osób?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1