Dlaczego tak sie dzieje?

0

File "C:\Users[ja]\PycharmProjects\naukapythona\pola-obwody.py", line 4 playsound('C:\Users[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3') ^ ["^" wskazuje na ostatni nawias] SyntaxError: (unicode error) 'unicodeescape' codec can't decode bytes in position 2-3: truncated \UXXXXXXXX escape

Czytalem troche na stackoverflow, ale jak zmieniam ścieżkę na C:\Users... lub C:/Users... pojawia sie to:

File "C:\Users\[ja]\PycharmProjects\naukapythona\pola-obwody.py", line 4, in playsound("C:\Users\[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3") TypeError: 'module' object is not callable

Probowalem rowniez przez sama nazwe pliku ktory wrzucilem do folderu z kodem, ale blad nadal wyskakuje.

Bylby ktos w stanie mi pomoc? Z gory dziekuje.

1

Pokaż kod

0
ledi12 napisał(a):

Pokaż kod

import playsound

playsound('C:\Users[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3')

0

Ten module' object is not callable sugeruje, że wołasz moduł zamiast funkcji, zatem albo:

import playsound

playsound.playsound('C:\Users[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3')

Albo

from playsound import playsound

playsound('C:\Users[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3')
0

Błąd jest w stringu przy interpretacji kodów wyjścia. Zamiast

playsound('C:\Users\[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3')

powinno być

playsound('C:\\Users\\[ja]\\PycharmProjects\\naukapythona\\rzecz.mp3')

albo

playsound(r'C:\Users\[ja]\PycharmProjects\naukapythona\rzecz.mp3')

znacznik \U jest kodem wyjścia dla 32-bitowego unicodu, np. print("\U0001f370") powinien wyświetlić 🍰

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1