Program konsolowy w pythonie, możliwość pozycjonowania tekstu w konsoli.

0

Chciałem, napisać sobie któciótki program konsolowy w pythonie, któruy ma pobierać co 10 sekund cenę Btc z bitbaya i binance. W sumie napisałem, ale chciałbym żeby wynik odczytu pojawiał się cały czas w tym samym miejscu w konsoli, a nie drukował się linia pod linią. Czy istnieje taka możliwość w pythonie? Bo w C# istnieje.
Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji, czy ktoś może mi w tym pomóc i wyjanić?

1

Chyba powinieneś wyświetlać tekst z użyciem curses.
https://docs.python.org/3/howto/curses.html

0

Jednak bez kodu ciężko coś powiedzieć.

0

Jeśli to mały program to może przed każdym wyświetleniem wyczyść konsolę?
https://stackoverflow.com/questions/2084508/clear-terminal-in-python

0
import os
os.system('cls')
2
print('text', end='')
print('\rnew text, end='')
1

@Spine: Właśnie o to mi chodziło dzięki wielkie.

0

@slavoHeys: terminal ANSI ESC codes

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1