Zadanie ''Policz ile liczb z przedziału od 2 do n ma tylko parzyste dzielniki''

0

Proszę o pomoc w napisaniu programu w pytonie pilna sprawa na sprawdzian, proszę o pomoc jak najszybciej.
Pozdrawiam

2

Robisz pętlę od 2 do n i sprawdzasz dla każdej liczby czy ma tylko parzyste dzielniki. Powodzenia na sprawdzianie!

counter = 0
for i in range(2,n):
  if has_only_even_divisors(i):
    counter+=1
print(counter)
1

W porządku — napisałem program w Pythonie. Co prawda nie wiem, jak Ci to mogło pomóc, ale skoro prosisz…

0

@Janusz E: Uściślij, dla jak dużych n, bo od pewnych wielkości należałoby się zająć wydajnością, ale przede wszystkim, wykaż się jakąś inicjatywą.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1