Pandas+Django

0

Cześć Mam pytanie , jest jakiś sposób aby połączyć Pandas i Django w jedną aplikację webową ?

3
pip install django
pip install pandas
0
lambdadziara napisał(a):
> pip install django
> pip install pandas
> ```

no tak , ale mi chodzi o to czy istnieje możliwość stworzenia jakiejść aplikacji , która pobiera dane i w zależności od wyboru opcji np "wykres słupkowy" generuje ci ten wykres słupkowy , po wyborze np 'Wykres kołowy" generuje ci wykres kołowy.
0

Nie lepiej to na frontedzie zrobic?

0
stivens napisał(a):

Nie lepiej to na frontedzie zrobic?

użyć flaska ? pytam się o django ponieważ ma fajną możliwość połączenia się z bazą danych .

0

Od kiedy flask to frontend?...

0
stivens napisał(a):

Od kiedy flask to frontend?...

pytam sie na razie > ##### stivens napisał(a):
Od kiedy flask to frontend?...

odpowiedź była do lambadziarka sorki :D

0
stivens napisał(a):

Nie lepiej to na frontedzie zrobic?

odpowiedź miała być do lambadziara sorki :)

PS.Do frontend użyć JS ,HTML, CSS ? czy polecasz coś innego ?

0
printHello napisał(a):

Cześć Mam pytanie , jest jakiś sposób aby połączyć Pandas i Django w jedną aplikację webową ?

Oczywiście ze tak, ale nie bezpośrednio. Nie kojarzę żadnej biblioteki która automatycznie wyrysuje wykresy na fontendzie, które będą działały tak jak te z np. matplot, ale takie wykresy możesz generować i zwracać na front jako obrazy.

Innym podejściem jest skorzystanie z jakieś biblioteki frontonowej, która będzie rysować wykresy.

1

Jesli potrzebujesz pandasa do jakiejs analizy danych to po prostu go uzyj a wynik wypluj na froncie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1