MySQL problem

0

Witajcie! Mam problem z porównywaniem liczb do liczb w bazie danych, pokażę.

Program łączy się do bazy danych i wszystko działa tylko teraz chciałbym zrobić fetchall() i porównać do liczb które są w kodzie:

cursor = db.cursor()
cursor.execute(f"SELECT hwid from user")
data = cursor.fetchall()
print(data)

Output:

[('123',)]

Teraz chcę aby program porównał tą "date" do mojego tekstu "123" czyli:

If 123 in data:
   print("Zgadza sie")
 else:
    print("Nie zgadza sie!")

Output:

Nie zgadza sie!

Pomógł by ktoś? Data to [('123',)] a program ma sprawdzić czy w dacie znajduje się "123". Jak widać znajduję się a program pokazuję że jednak go tam nie ma :/

0

data=str(data)
if data.find('123'):
    print("founded")

0
Spectra napisał(a):

data=str(data)
if data.find('123'):
    print("founded")

Wszystko super, lecz gdy dopisze liczbę 4 czyli "1234" w bazie danych to dalej znajduje a chcę aby printowało TYLKO WTEDY gdy będzie 123 w żadnym innym przypadku!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1