Program w pythonie

0

Witam
Proszę o pomoc.
Nie wiem dlaczego po uruchomieniu programu pokazuje mi się błąd.
Z góry przepraszam jeśli problem jest banalny, dopiero uczę się programować :)
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi


import threading as th

import time
class Watek(th.Thread):
    def __init__(self,numer):
        self.numer= numer
        super().__init__()
#
    def run(self):
        for i in range(100):
            time.sleep(1)
            print("Watek" +str(self.numer)+"-"+str(i))
#
w1 = Watek(1)
w2 = Watek(2)
w1.start()
w2.start()

================
wynik programu

C:\Users\user\PycharmProjects\zaliczenielab\venv\Scripts\python.exe C:/Users/user/PycharmProjects/zaliczenielab/lab1wieloa.py
Traceback (most recent call last):
File "C:/Users/user/PycharmProjects/zaliczenielab/lab1wieloa.py", line 4, in <module>
class Watek(th.Thread):
AttributeError: module 'threading' has no attribute 'Thread'
Exception ignored in: <module 'threading' from 'C:\Users\user\AppData\Local\Programs\Python\Python36\lib\threading.py'>
AttributeError: module 'threading' has no attribute '_shutdown'

Process finished with exit code 1

0
Spearhead napisał(a):

SO podpowiada: https://stackoverflow.com/questions/27091393/threading-object-has-no-attribute-thread

Przecież widać, że jego plik nazywa się lab1wieloa.py.

No i u mnie działa.. Python 3.6.4 (v3.6.4:d48eceb, Dec 19 2017, 06:04:45)

Spróbuj bez pycharma, bo on może ograniczać ilość dostępnych modułów ze względu na konfigurację projektu (?? :) ).
Masz wirtualne środowisko (venv), więc może nie ma tam wszystkiego...
Ja drobne skrypty piszę i odpalam w Geany.

0

Też to sprawdziłem jak @Spine. U mnie też działa na Python 3.4.3 [GCC 4.8.4] on linux
Ciekawe co wyrzuci jak włączy konsole pythona z polecenia C:\Users\user\PycharmProjects\zaliczenielab\venv\Scripts\python.exe . Następnie wpisze import threading i enter, następnie polecenie dir(threading). Czy zwróci listę dla tej biblioteki. Bo dla przykładu zmiana w tym kodzie w lini 4 albo 5 gdzie jest class Watek(th.Thread): na coś czego nie ma w tej bibliotece np class Watek(th.Thread2): właśnie wywołuje taki komunikat AttributeError: 'module' object has no attribute 'Thread2', więc...

0

wynik

0

A u mnie:
screenshot-20200109132004.png

2

Prawdopodobnie masz gdzieś plik, który nazywa się threading i przez to jest problem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1