Problem z uruchamianiem skryptów.

0

Witam.
W pracbazie przesiadłem się na W10. Na szybko zainstalowałem Python'a, dodałem ścieżką do zmiennej 'Path".
I teraz problem. Zmienna działa, mogę uruchomić interpreter pytona z dowolnego katalogu.
Próba odpalenia jakiegokolwiek skryptu bezpośrednio z linii komend kończy się komunikatem "Can't find a default Python."
W czym może być problem?

0

Spróbuj zobaczyć gdzie jest interpreter komendą where

0
lion137 napisał(a):

Spróbuj zobaczyć gdzie jest interpreter komendą where

Hej,
No tam gdzie zainstalowałem Pythona.

C:\Windows>where python.exe
c:\Python\python.exe

Polecenie ftype:

Python.ArchiveFile="C:\WINDOWS\py.exe" "%L" %*
Python.CompiledFile="C:\WINDOWS\py.exe" "%L" %*
Python.File="C:\WINDOWS\py.exe" "%L" %*
Python.NoConArchiveFile="C:\WINDOWS\pyw.exe" "%L" %*
Python.NoConFile="C:\WINDOWS\pyw.exe" "%L" %*

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1