Czy owy kod działa jak należy?

0

Więc oto taki krótki kodzik do serwera proxy, nie jestem pewien czy dobrze spełnia swoją funkcję bym zachował jak najbardziej na jego możliwości anonimowość i bezpieczeństwo i tutaj pytanie czy to w ogóle działa poprawnie by spełniać te 2 warunki co najmniej na 3/10?

from twisted.web import proxy, http
from twisted.internet import reactor
from twisted.python import log
import sys
log.startLogging(sys.stdout)

class ProxyFactory(http.HTTPFactory):
    protocol = proxy.Proxy

reactor.listenTCP(8080, ProxyFactory())
reactor.run()
1
IneedMercyHelp napisał(a):

bym zachował jak najbardziej na jego możliwości anonimowość i bezpieczeństwo i tutaj pytanie czy to w ogóle działa poprawnie by spełniać te 2 warunki co najmniej na 3/10?

  • jeśli uruchamiasz to lokalnie to nie ukrywasz swego IP, wiec cały sens używania proxy w celu anonimizacji idzie z dymem
  • bezpieczeństwo ulega pogorszeniu bo
    -* nie widzę konfiguracji certyfikatu, ergo ktokolwiek może podszyć się pod serwer proxy i będzie widział prawie wszystko niezaszysforwane
    -* ktokolwiek kontroluje ten serwer może w zasadzie podejrzeć wszystko co robisz.

Proxy używa się w korporacjach, by optymalizować ruch sieciowy i widzieć co robią pracownicy.
Ty możesz użyć, by np obejść geolock oparty na IP.
Bezpieczniejszym rozwiązaniem jest VPN, bo HTTPS dla VPN-a to nadal zaszyfrowany kanał danych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1