Modul requests: nie działa

0

Witam,
Potrzebuję skorzystać z modułu 'requests' w Python v3.
Wydałem komendę:
C:\Users\administrator>pip3 install requests --upgrade

Collecting requests
Downloading https://files.pythonhosted.org/packages/51/bd/23c926cd341ea6b7dd0b2a00aba99ae0f828be89d72b2190f27c11d4b7fb/requests-2.22.0-py2.py3-none-any.whl (57kB)
|████████████████████████████████| 61kB 438kB/s
Requirement already satisfied, skipping upgrade: urllib3!=1.25.0,!=1.25.1,<1.26,>=1.21.1 in c:\python\lib\site-packages (from requests) (1.22)
Requirement already satisfied, skipping upgrade: chardet<3.1.0,>=3.0.2 in c:\python\lib\site-packages (from requests) (3.0.4)
Requirement already satisfied, skipping upgrade: idna<2.9,>=2.5 in c:\python\lib\site-packages (from requests) (2.6)
Requirement already satisfied, skipping upgrade: certifi>=2017.4.17 in c:\python\lib\site-packages (from requests) (2018.4.16)
Installing collected packages: requests
Found existing installation: requests 2.18.4
Uninstalling requests-2.18.4:
Successfully uninstalled requests-2.18.4
Successfully installed requests-2.22.0
Jednak mimo tego, po uruchomieniu skryptu mam komunikat:

>     import requests
> ModuleNotFoundError: No module named 'requests'

W czym może być problem?

0

Sprawdź czy Używasz tego samego interpretera w obu przypadkach, instalacji i próbie użycia modułu. Może są w osobnych virtualnych środowiskach, czy coś...

0
lion137 napisał(a):

Sprawdź czy Używasz tego samego interpretera w obu przypadkach, instalacji i próbie użycia modułu. Może są w osobnych virtualnych środowiskach, czy coś...


import sys
print(sys.version)
#3.7.0b3 (v3.7.0b3:4e7efa9c6f, Mar 29 2018, 17:46:48) [MSC v.1913 32 bit (Intel)]

Więc to nie chyba w tym problem.

0

Nie o to chodzi, Sprawdź czy interpreter, jako program na dysku jest ten sam w obu przypadkach.

0

A powiedz, jakie masz sys.path? Bo jeśli nie ma tam katalogu, który wystąpił w logu instalacyjnym pipa, to nie masz szans zaimportować modułu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1