Celery Django

0

Siemka próboje napisać prostego perodic_task w celery. Ma zapisać dane do modelu. Wszystko starałem sie zrobić zgodnie z tutorialem w celery jednak nie działa. Dostaje powiadomienie
[2019-07-22 2128,313: INFO/MainProcess] Received task: task_save_latest_flickr_image[154457de-730f-474f-8034-22ddd72ff6a6] jednak operacja się nie wykonuje. Ktoś ma jakieś doświadczenie i mógł by podpowiedzieć co może być przyczyną ?

0

Pokaż jak odpalasz celery i beata, konfigurację tasków w beacie i najlepiej kod taska.

0

Przepraszam :) Faktycznie przydało by się więcej info
celery -A ALBION_BOT beat -l INFO --scheduler django_celery_beat.schedulers:DatabaseScheduler

settings.py

CELERY_BROKER_URL = 'redis://localhost:6379'
CELERY_RESULT_BACKEND = "rpc"
CELERY_ACCEPT_CONTENT = ['application/json']
CELERY_TASK_SERIALIZER = 'json'
CELERY_RESULT_SERIALIZER = 'json'
CELERY_TIMEZONE = 'Europe/Warsaw'


CELERY_BEAT_SCHEDULE = {
 'every_minute': {
       'task': 'save',
       'schedule': crontab(),
 
    },
}


tasks.py
@task(
    name="save"
)
def task_save():
    Albion_data.df_to_model('T8_MOUNT_HORSE')






0

A jak odpalisz taska jako zwykła funkcję (task_save()) to działa? A co się dzieje jak odpalisz task_save.delay()?

0
iksde napisał(a):

A jak odpalisz taska jako zwykła funkcję (task_save()) to działa? A co się dzieje jak odpalisz task_save.delay()?

Jak odpalam jako zwykła działa jak trzeba jak z delay() dostaje "<AsyncResult: 99a64e55-cd84-441e-997d-4d8c1361d940>
Jak spradziłem status to daje odpowiedz PENDING
"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1