Python web scraping - problem z find_element_by_xpath

0

Hej,
podczas prób pobrania danych z sieci napotkałem na pewien problem.
Otóż próbuję dostać się do pewnych danych, gdzie na stronie mam niemal identyczne "div'y", różniące się jedynie jednym "label":

Pierwszy:
<div class="class_1" height="20">
	<label class="label_class" for="label_1_for"></label>
	<div class="div_class_1">
		<input type="button" class="input_1" value="1">
		<input type="button" class="input_2" value="2">
		<input type="button" class="input_3" value="3">
		<input type="button" class="input_4" value="4">
	</div>
</div>

Drugi:
<div class="class_1" height="20">
	<label class="label_class" for="label_2_for"></label>
	<div class="div_class_1">
		<input type="button" class="input_1" value="1">
		<input type="button" class="input_2" value="2">
		<input type="button" class="input_3" value="3">
		<input type="button" class="input_4" value="4">
	</div>
</div>

Zadanie polega na wciśnięciu najpierw przycisku np class input_4 z div opisanego przeze mnie jako "Pierwszy", następnie tego samego przycisku z div opisanego przeze mnie jako "Drugi"
Bez problemu dostaję się do pierwszego ze znalezionych przycisków:

driver.find_element_by_xpath("//div[@class='div_class_1']/input[4]").click()

jednak jak przejść do drugiego tak aby uwzględnić "label"?

Dzięki za wszelkie sugestie!
Pozdrawiam!

0
> driver.find_element_by_xpath("//label[@for="label_1_for"]/div[@class='div_class_1']/input[4]").click()

O to Ci chodzi ?

0
WhiteLightning napisał(a):
> driver.find_element_by_xpath("//label[@for="label_1_for"]/div[@class='div_class_1']/input[4]").click()

O to Ci chodzi ?

Zauważ że div[@class='div_class_1'] zawierający wewnątrz kolejne przyciski nie jest osadzony wewnątrz "label class="label_class". Więc raczej nie powinno to działać?

EDIT:
Udało się znaleźć rozwiązanie:

 driver.find_element_by_xpath("//*[label[@for='label_2_for']]//input[4]").click()

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1