Django nie czyta pliku css

0

tak jak w temacie tutaj jest plik html

{% load static %}   
<html lang="pl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=, initial-scale=1.0">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="ie=edge">
    <title>Document</title>
    <link rel="stylesheet" href="{% static 'css/blog.css' %}">
</head>
<body>
    {% for post in posts %}
        <div>
            {{post.author}}<br>
            {{post.tittle}}<br>
            {{post.text|linebreaksbr}}<br>
        </div>>
    {% endfor %}
</body>
</html>

a tutaj rozkład katalogów http://prntscr.com/lhhn4z

0

jednak nie do zamknięcia ponieważ jak próbuje zmienić bg color na szary to znowu nic się nie dzieje

0

{% load static %}
<img src="{% static "my_app/example.jpg" %}" alt="My image">
Store your static files in a folder called static in your app. For example my_app/static/my_app/example.jpg.

Albo daj static do mysite i powinno być ok.

0
Rado95 napisał(a):

{% load static %}
<img src="{% static "my_app/example.jpg" %}" alt="My image">
Store your static files in a folder called static in your app. For example my_app/static/my_app/example.jpg.

Albo daj static do mysite i powinno być ok.

nie działa tak jak bym chciał i takie sprostowanie nie chodzi o to że wcale nie działa działa ale jak zmienie np kolor czcionki z czrnego na szary to musze czekać 30 min zanim serwer pythona zobaczy że coś się zmieniło i to zmieni na stronie ;) mam nadzieje że nie poplątałem ;D

0

a nie masz włączonego jakiegoś cache w MIDDLEWARE_CLASSES lub cache_page i dlatego z opóźnieniem wczytuje zmiany?

0

To nie wina serweru pythona tylko ustawień przeglądarki. Musisz skutecznie odświeżyć przeglądarkę i style się załadują. Zobacz sobie w narzędziach dla deweloperów w przeglądarce jaki css masz wczytany.

0

nwm czy to wina przeglądarki bo już robiłem pełno stron w samym html + css i działało normalnie a dopiero jak robię stronę w django na tym ich dev serverze to takie coś jest ,ale warto spróbować tylko czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak to mam zrobić? używam najnowszego chrome ;)

0

ok sprawdziłem i to jest wina przeglądarki na cent browser działa normalnie to teraz pytanie jak zrobić aby działało normalnie na chrome :( ten szajs pobrałem i nic

0

to wykasuj historię za jego pomocą i powinno być ok

0
czysteskarpety napisał(a):

to wykasuj historię za jego pomocą i powinno być ok

powinno... :D nic tylko wykasowało mi znaczki w zakładkach http://prntscr.com/lhxafo

0

musi działać, powalcz z opcjami i próbuj

0
czysteskarpety napisał(a):

musi działać, powalcz z opcjami i próbuj

ech dobra to ja już przesiądę się na cent browser ;) tylko mam jeszcze jedno pytanie czy da się przenieść jakoś szybko zakładki z jednej przeglądarki do drugiej ;D

0

Może poczytaj po prostu o hard refreshu: https://www.google.pl/search?client=opera&q=chrome+hard+refresh&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 . Nie wiem czy zmiana przeglądarki to dobre rozwiązanie.

0

@Marcins321: ctrl + f5, albo w chrom f12 -> network -> disable cache zaznaczyć

0
Dregorio napisał(a):

@Marcins321: ctrl + f5, albo w chrom f12 -> network -> disable cache zaznaczyć

nadal nie działa

0

Czyszczenie Cache w przeglądarce powinno pomóc, może czyścisz z użyciem niewłaściwych opcji/parametrów?

Inny sposób to wprowadzenie wersjonowania plików, czyli pliki z automatu będą otrzymywały inną nazwę po każdej modyfikacji, dodając hash lub datę modyfikacji na końcu nazwy. Jak to osiągnąć jest opisane np. tutaj:
https://mike.tig.as/blog/2011/12/22/django-14-first-thoughts-cachedstaticfilesstorage/
Możesz też zacząć korzystać z https://github.com/django-compressor/django-compressor
Oprócz wersjonowania może Ci scalać i kompresować pliki.

0

Temat jest już stary ,ale znalazłem wg mnie najlepsze rozwiązanie polecam pobrać https://chrome.google.com/webstore/detail/clear-cache/cppjkneekbjaeellbfkmgnhonkkjfpdn każdemu kto szuka programu do czyszczenia cache :)

0
Marcins321 napisał(a):

Temat jest już stary ,ale znalazłem wg mnie najlepsze rozwiązanie polecam pobrać https://chrome.google.com/webstore/detail/clear-cache/cppjkneekbjaeellbfkmgnhonkkjfpdn każdemu kto szuka programu do czyszczenia cache :)

A wystarczyłoby odpalać w trybie incognito :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1