Tkinker/Python

0

Co zrobić jak pracuje z pythonem przy użyciu pygame'a i nie wczytuje mi tkintera ?

0

Wejdz na taka stronke stackoverflow.com

0

Pokazać kod ;)

0

Na ogół wrzuca się kod błędu na net, po czym copy paste, najczęściej najwyżej punktowane rozwiązania ze stackoverflow.com, aż któreś zadziała:)

0

@harrty . xx: pokaż komunikat błędu, jeżeli takowy jest, a jak nie ma to pokaż kod, który odpowiada od okna w tkinterze.

1

Jeśli jest wyłączone stackoverflow to pewnie zbliża się koniec świata (z małych liter). Odpowiedzi na tematy związane z błędami w programach bez widocznego kodu udziela http://wrozbita-maciej.pl/

0
Madaoo napisał(a):

@harrty . xx: pokaż komunikat błędu, jeżeli takowy jest, a jak nie ma to pokaż kod, który odpowiada od okna w tkinterze.

import tkinter
"F:\Dominik\programowanie\python\python file\python.exe" "F:/Dominik/programowanie/python/prace python/test.py"
Traceback (most recent call last):
File "F:/Dominik/programowanie/python/prace python/test.py", line 1, in <module>
import tkinter
ModuleNotFoundError: No module named 'tkinter'

Process finished with exit code 1

0
Harrty_xx napisał(a):
Madaoo napisał(a):

@harrty . xx: pokaż komunikat błędu, jeżeli takowy jest, a jak nie ma to pokaż kod, który odpowiada od okna w tkinterze.

import tkinter
"F:\Dominik\programowanie\python\python file\python.exe" "F:/Dominik/programowanie/python/prace python/test.py"
Traceback (most recent call last):
File "F:/Dominik/programowanie/python/prace python/test.py", line 1, in <module>
import tkinter
ModuleNotFoundError: No module named 'tkinter'

Process finished with exit code 1

Którego Pythona używasz Dominiku? Być może powinno być Tkinter, bo w zależności od wersji pythona 2 czy 3 to się różni

0
MłotUczynny napisał(a):
Harrty_xx napisał(a):
Madaoo napisał(a):

@harrty . xx: pokaż komunikat błędu, jeżeli takowy jest, a jak nie ma to pokaż kod, który odpowiada od okna w tkinterze.

import tkinter
"F:\Dominik\programowanie\python\python file\python.exe" "F:/Dominik/programowanie/python/prace python/test.py"
Traceback (most recent call last):
File "F:/Dominik/programowanie/python/prace python/test.py", line 1, in <module>
import tkinter
ModuleNotFoundError: No module named 'tkinter'

Process finished with exit code 1

Którego Pythona używasz Dominiku? Być może powinno być Tkinter, bo w zależności od wersji pythona 2 czy 3 to się różni

najnowszego :)

0

https://tkdocs.com/tutorial/install.html#installwin
Wykonaj kroki z sekcji dla Pythona. I napisz czy problem minął.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1