Problem z błędem proxy

0

Witam wszystkich forumowiczów mam problem z kodem Pythona na komputerze 8.1 i jak odpalam kod to wywala błąd:

URLError: <urlopen error [WinError 10060] Próba połączenia nie powiodła się, ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział>

Na innym komputerze odpala i leci kod. Czy ktoś miał taki problem i czy jest to wina ustawień w windowsie czy wina operatora internetu?

0

Zapora Windows nie blokuje Ci polaczenia? Albo jakis inny firewall?

0

Kolego Hispano-Suiza a jak wyłączyć tą zaporę windowsa. Jak odpalę skrypt wszystko ładnie się odpala leci kilka minut i wywala ten błąd. Wyłączyłem zapory i nadal nie idzie

0
  1. A na czym stoi ten inny komputer, na którym działa? Też maszyna z Windowsem 8.1, czy może Linux albo inna wersja Windowsa?

  2. Czy oba komputery są w tej samej sieci?

  3. Z jakim URL próbujesz się łączyć? To jakiś zewnętrzny, ogólnodostępny serwis czy coś Twojego co chodzi np tylko w sieci lokalnej?

  4. Jak masz skonfigurowaną zaporę Windowsa, firewall etc na komputerze na którym program nie działa?

0
  1. Inny komputer stoi na Windows 7
  2. Drugi komputer jest w innej sieci i wszystko się ładnie odpala. Nie tak jak u mnie
  3. Próbuję się połączyć z URL z sieci jest ogólnodostępny
  4. Ustawienia sieci Prywatnej > Powiadom mnie, gdy Zapora systemu Windows zablokuje nową aplikację
    Ustawienie sieci publicznej > Powiadom mnie, gdy Zapora systemu Windows zablokuje nową Aplikację
    tak mam ustawione zapory
0

po wyłączeniu zapór nadal wywala ten sam błąd

0

jak pinguję z konsoli to tak bytes=32 time = 38 lub 37 TTL=48

0

jak odpaliłem taką cześć kodu z URL

import urllib
from urllib.request import urlopen as uReq
from bs4 import BeautifulSoup as soup

uClient = uReq(url2)
page_html = uClient.read()
uClient.close()
page_soup = soup(page_html, 'html.parser')
print(url2)

to leci strona po stronie nie wyskakuje błąd

0
Button6 napisał(a):

na innym URL też mi wyrzuca błąd

0

Panowie, głównie @superdurszlak – nauczcie się na temat odpowiadać w postach i zostawcie komentarze do off-topu. Patrzcie co robicie – gość pisze post pod postem, pięć z rzędu. No ile można powtarzać?

0
Button6 napisał(a):
Button6 napisał(a):

jak odpaliłem taką cześć kodu z URL
uClient = uReq(url2)
page_html = uClient.read()
uClient.close()
page_soup = soup(page_html, 'html.parser')
print(url2)

to leci strona po stronie nie wyskakuje błąd

na innym URL też mi wyrzuca błąd

A jesteś w stanie monitorować, na jakim etapie błąd jest wyrzucany? Rozumiem, że żądanie rzeczywiście wychodzi z procesu i dopiero gdzieś potem pojawia się błąd?

Przyszła mi do głowy jeszcze jedna rzecz - próbowałeś manipulować przy timeout żądania? Issue 18417 czy Issue 4079 poruszają kwestię domyślnej wartości timeout. Zawsze warto spróbować ustawić np. 1000ms i zobaczyć, co się stanie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1