Jak odczytać plik globals.jsonpCallback

0

Hello world!

Panowie jak odczytać plik ".dat" i co robię źle w kodzie?

Tak wygląda w linku:

globals.jsonpCallback('/feed/ma/1-1-4pqeVFGS-1-2-yj79a.dat?_=1508674752054', {'e':'404'});

Tak w preview:
globals.jsonpCallback('/feed/ma/1-1-4pqeVFGS-1-2-yj79a.dat', {"s":1,"d":{"bt":1,"sc":2,"nav":{"1":{"2":["1","2","3","9","14","15","16","20","21","24","26","27","30...itd.

import urllib.request
import re

url = 'http://.....com/feed/ma/1-1-4pqeVFGS-1-2-yjf9d.dat/'
headers = {'User-Agent': 'Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_10_1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/39.0.2171.95 Safari/537.36'}
req = urllib.request.Request(url, headers=headers)

resp = urllib.request.urlopen(req)

html = urllib.request.urlopen(resp).read()
xhash = re.search('"xhash":"(.+?)"', html).group(1)
xhash_decode = urllib.request.unquote(xhash)
jsonpCallback = urllib.request.urlopen (''.format(xhash_decode)).read().decode('utf-8')
print(jsonpCallback)

Error
```UnicodeError: encoding with 'idna' codec failed (UnicodeError: label empty or too long)
0

Ale co to w ogóle jest?
Co to za xhash, czym jest ten magiczny plik, co w ogóle próbujesz zrobić?

0
Patryk27 napisał(a):

Ale co to w ogóle jest?
Co to za xhash, czym jest ten magiczny plik, co w ogóle próbujesz zrobić?

Próbuję wyciągnąć dane z pliku, chciałbym też rozkodować datę "=1508687052972", wybacz za błędy w kodzie ale jestem kompletnym laikiem, staram się napisać coś na własne potrzeby a nie chcę się uczyć od podstaw programowania, dlatego prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu, ten xHash to faktycznie bezsens.

```http://fb.oddsportal.com/feed/match/1-1-4pqeVFGS-1-2-yjfa4.dat?_=1508687052972
Request Method:GET
Status Code:200 OK
Remote Address:188.92.41.44:80
Referrer Policy:no-referrer-when-downgrade
Response Headers
view source
Accept-Ranges:bytes
Age:20
Cache-Control:public
Connection:keep-alive
Content-Encoding:gzip
Content-Length:14167
Content-Type:text/javascript;charset=UTF-8
Date:Sun, 22 Oct 2017 15:44:17 GMT
Expires:Sun, 22 Oct 2017 15:44:06 GMT
Last-Modified:Sun, 22 Oct 2017 15:43:56 GMT
Pragma:no-cache
Server:Apache
Vary:Accept-Encoding
X-Deliver:Sun, 22 Oct 2017 15:44:17 GMT
Request Headers
view source
Accept:*/*
Accept-Encoding:gzip, deflate
Accept-Language:pl-PL,pl;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4
Connection:keep-alive
Cookie:op_state=1; op_oddsportal=655quj11c5qhaok8uqn6fbpke4; __utma=136771054.1706524674.1451993011.1479931045.1483124899.1842; __utmc=136771054; _ga=GA1.2.1706524674.1451993011
DNT:1
Host:fb.oddsportal.com
Referer:http://www.oddsportal.com/soccer/africa/caf-champions-league/al-ahly-etoile-sahel-4pqeVFGS/?r=2
0

problem był banalnie prosty a to tylko pokazuje poziom tego forum...

0
>napisz post z bardzo ogólnym opisem problemu, z którego nic nie wynika
>narzekaj, że ludzie nie potrafią czytać w Twoich myślach oraz kościach RAM

Prędzej stwierdziłbym, że mglisty opis Twojego problemu świadczy o Twoim poziomie, ponieważ w jakiś sposób inne wątki mają pomocne odpowiedzi.

Lecz skoro już rozwiązałeś problem, byłoby miło, gdybyś opisał w jaki sposób udało Ci się dojść do rozwiązania - dzięki temu pomożesz osobom, które natrafią na ten wątek w przyszłości.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1