bottle tworzenie nowych stron www

0

Cześć.

Borykam się z problemem domowego serwera www który będzie wykorzystany do kontroli automatyki domowej.
Strona domowa jest tworzona za pomocą biblioteki bottle.
Moim problemem jest to, że po przejściu do następnej strony, strona pojawia się poniżej tej pierwotnej. I mam tak jakby otwarte dwie strony, jedna pod druga(w tym samym oknie przeglądarki).
Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

@route('/')
@route('/index.html')
def index():
    return """
<html>
<head>
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.10.2.min.js"></script>
<script src="http://code.jquery.com/mobile/1.4.2/jquery.mobile-1.4.2.min.js"></script>
</head>
<body>
<ul class="nav nav-tabs">
  <li class="active"><a href="#">Home</a></li>
  <li><a href="/room1">Room 1</a></li>
</ul>
</body>
</html>
"""
    

@route('/room1')
def room1():
    return """
<div data-role="page">
  <div data-role="main" class="ui-content">
     <form>
       <label for="switch">Rpi LED Controler</label>
       <input type="checkbox" data-role="flipswitch" name="switch" id="ckLED">
       <a href="/">Back to Menu</a>'
     </form>
  </div>
</div>
"""
2

Zacznij moze od http://bottlepy.org/docs/dev/tutorial.html#tutorial-templates bo plucie stringami z htmlem z kontrolera to taki WTF że aż mi słow zabrakło.

0

tylko teraz pytanie czy w templacie można obsłużyć zdarzenia z poziomu głównego scryptu?

0

Nie rozumiem pytania. Co to dla ciebie są "zdarzenia"?

0
dard napisał(a):

tylko teraz pytanie czy w templacie można obsłużyć zdarzenia z poziomu głównego scryptu?

MoRZna.

Nie wiem skąd zainteresowanie akurat bottle, ale do małych stron IMO Flask jest najlepszym wyborem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1