Moduł SimpleHTTPServer (http.server)

0

W Pythonie mogę uruchomić moduł jak skrypt np.

Python 2.x:
python -m SimpleHTTPServer

Python 3.x
python -m http.server

Za pomocą tego polecenia tworzę prosty serwer www udostępniający pliki z folderu, w którym wykonałem powyższe polecenie. Dzięki temu w sieci lokalnej mogę kopiować pliki pomiędzy różnymi systemami, które są wyposażone w przeglądarkę (linux, windows, macos, android, itd.)

Chciałbym taki tymczasowy serwer www uruchomić na telefonie z Androidem. Zainstalowałem QPython, ale tam od razu wchodzi w interpreter poleceń i nie mogę uruchomić modułu SimpleHTTPServer (http.server) w sposób przedstawiony powyżej.

Jak uruchomić moduł bezpośrednio w interpreterze poleceń pythona?

0

Mooooożesz także nie kombinować z czymś, co nie zostało przeznaczone do tego celu, i po prostu pobrać jakiś program w stylu wifi file transfer.

1

Dwa sposoby:

  1. wyjdź z repla do shella używając "exit()" i później "python -m SimpleHTTPServer"

  2. z repla zaimportuj moduł os i uruchom server http

>>> import os
>>> os.system("python -m SimpleHTTPServer")
Serving HTTP on 0.0.0.0 port 8000 ...
0
reptile333 napisał(a):

Dwa sposoby:

  1. wyjdź z repla do shella używając "exit()" i później "python -m SimpleHTTPServer"

  2. z repla zaimportuj moduł os i uruchom server http

>>> import os
>>> os.system("python -m SimpleHTTPServer")
Serving HTTP on 0.0.0.0 port 8000 ...

Na Androidzie (QPython) działa tylko drugi sposób. Dzięki :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1