Postrzeganie Pythona na rynku pracy

0

Napisalem, ze 'drobny ulamek' tego co sie dzieje na konferencjach, ktore sa zdominowane zupelnie innymi technologiami.

0

Jakie sa jakies ciekawe aplikacje w pythonie ktore odniosly sukces?

Jak oceniacie Pythona jako support language?

0

reddit.com

0

Instagram, Disqus, Pinterest, World of Tanks, Civilization V (btw polecam grę ^^).

0
Krzywy pomidor napisał(a):

Jakie sa jakies ciekawe aplikacje w pythonie ktore odniosly sukces?

Jak oceniacie Pythona jako support language?

CINEMA 4D, Dropbox dodałbym do tej listy. Dodatkowo a nie wiem na ile to prawda BitTorrent to aplikacja pythonowska.

Mnie akurat fascynuje Python, jego prostota a zarazem multum możliwości. Może nie liczy się jako kluczowy podstawowy język, ale dobrze robi jego znajomość :)

0

Witam, ja właśnie zmieniłem pracę kandydowałem na stanowisko .Net developera. Dostałem się do zespołu który posiada 5 klientów, z 35 prowadzonych projektów to tylko 2 aplikacje są oparte o .Net (jedna o C# druga o VB) i to tak małe iż mój zakres obowiązków 1 dnia polegał tylko na prze formatowaniu danych wysyłanych do API "10 min pracy", resztę czasu poświęciłem na naukę Pythona.

Głownie większość aplikacji od klientów siedzi na tym języku oraz node.JS. Których obecnie się uczę ;) oraz parę na Javie i php chyba 3 z tego tylko 1 desktopowa reszta web serwisy.

Co do samego Pythona przypadł mi strasznie do gustu ;) prostota jest tak porażająca, że aż piękna.

I teraz moje pierwsze pytanie ;)
Czy w pythonie jest odwzorowanie takie jak w c#, przykład poniżej

String.Format("Twój wiek to {1}, a płeć to {0}", string_płeć,string_wiek) // głownie mi chodzi o odwzorowanie wyboru elementu {n} gdzie w nawiasach deklarujemy

w pythonie mamy, i czy to jest cała możliwość. Wiem możemy dać %i czy %0.2d - określa że wyświetla maksymalnie 2 liczby po przecinku.

"Twój wiek to %s, a płeć to S%s" % string_wiek,string_płeć, #czy jakoś tak (tutaj muszę podawać kolejność)

Dla czego pytam, strasznie długie nazwy zmiennych i często spotykany 1 liner kod ;) i wygodniej by mi było zarządzać tym powiedzmy z poziomu stringa chociaż widziałem w tym takie machlojki że chyba nawet można z tego zrobić równanie, które spokojnie się wyliczy, ale nie dam sobie rąk uciąć. Dopiero mam pierwszy dzień z Pythonem.

0

komur - zobacz www.PyFormat.info

0

Wiekszosc aplikacji klown mich jes napisana w pythonie?

Chyba u Was ;)

0

Wiekszosc aplikacji klienckich *

0

Pythona raczej zna już jakiś programista C/C++ i bez innego frameworka typu Django, Flask, Pyramid, Tornado ,oraz Git, MySQL, PostgrSQL ciężko w samym nim będzie znaleźć dobrze płatną prace. Przydało by się też znać JS.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1