[php/mysql]trzymanie wyniku zapytania w sesji

0
echo mysql_result($_SESSION['res'],0,'id'); // wyswietli 1
$arr = mysql_fetch_array($_SESSION['res']);
echo $arr['id'] // nic nie wyświetli

dlaczego?

0

a co jest w $_SESSION['res'] ? pewnie dlatego że przez mysql_result pobierasz wyniki i przesuwasz ich wewnętrzny wskaźnik więc mysql_fetch_array już nie ma co pobierać, musisz przewinąć wyniki do początku (mysql_data_seek)

poza tym:

manual php napisał(a)

Wywołania mysql_result() nie powinny być mieszane z wywołaniami innych funkcji operujących na wyniku

0

jeszcze jedno pytanko, okazało się, że między stronami nie przenosi sie sesja z wynikiem zapytania, czy musze użyć serialize i unserialize i w jaki sposób bo mi nie wychodzi za bardzo :( dzięki za pomoc :(

0

nie można używać serialize dla typu resource, raczej nie przeniesiesz wyniku zapytania ...

0

to jak to zrobic :> ?

0

wyciągnąć wszystkie dane z bazy do tablicy, i poddać tą tablicę serializacji.

0

dzięki :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1