[ajax]blad skladni / wartosc zwracana z php

0
Błąd: błąd składni
Plik źródłowy: http://strona.pl/class/register.php?depart=checklogin&login=&_uniqid=5865412317
Wiersz: 1, Kolumna: 1
Kod źródłowy:
0^

w pliku php mam taką linie która za pomocą echo zwraca mi 0 o taki błąd zwraca konsola js w FF, ale wszystko działa poprawnie i co chodzi?

0

Chodzi o to, że daj kod stronki :P Aha i do wysyłania loginu i hasła używaj metody post.

0

@DzieX: Akurat przy AJAXie nie ma znaczenia, czy użyjesz GET'a, czy POST'a. Tyle, że ta pierwsza opcja jest prostsza.

0

nie wiem bo nigdy takiego problemu nie miałem no ale z nazwy i definicji ajax powinien dostawać xml więc może po prostu ff próbował sparsować wynik jako xml
jak wszystko działa to po co się przejmujesz ...

0
Adam.Pilorz napisał(a)

@DzieX: Akurat przy AJAXie nie ma znaczenia, czy użyjesz GET'a, czy POST'a. Tyle, że ta pierwsza opcja jest prostsza.

Ma, bo GET można w Firebugu podejrzeć.

0

Dżizas, POST też można podejrzeć. Jedyna różnica między POST a GET w kwestii bezpieczeństwa to fakt, że na pierwszy rzut oka nie widać, co zostało podane. A jako, że adres zapytania z XmlHttpRequest nie jest widoczny w pasku adresu, to różnicy nie ma.

0

no własnie kurde wszystko działa cacy, ale jakoś męczy mnie ten błąd troszkę i chciałabym go wyeliminować tylko zabardzo nie wiem jak, zawsze jak coś wysyłam z PHP to mi wali tym błędem ;/

0
Adam.Pilorz napisał(a)

Dżizas, POST też można podejrzeć. Jedyna różnica między POST a GET w kwestii bezpieczeństwa to fakt, że na pierwszy rzut oka nie widać, co zostało podane. A jako, że adres zapytania z XmlHttpRequest nie jest widoczny w pasku adresu, to różnicy nie ma.

...

Zainstaluj fitrebuga i włącz pokazywanie zapytań XmlHttpRequest. Wyślij GETem i POSTem i sam zobacz.

0

Zainstaluj fitrebuga i włącz pokazywanie zapytań XmlHttpRequest. Wyślij GETem i POSTem i sam zobacz.

hmmm? nie słyszałam o tym a nie moge tego <ort>znaleŹć</ort>? jakiś link?

no i wciąż nie wiem jak wyeliminować ten błąd?!

0

Dżizas, to sobie zainstaluj Etheriala i wtedy sobie zobacz. To, że jakieś konkretne narzędzie pokazuje/nie pokazuje POSTa nic nie znaczy - te dane nie są w żaden sposób szyfrowane, więc różnicy nie ma.
//Add:

no i wciąż nie wiem jak wyeliminować ten błąd?!
Bo wciąż nie pokazałeś kodu stronki :)

0

Panie, nie irytuj się tak pan ;) Formularze są teraz wysyłane w większości właśnie POSTem, bo nie ma ograniczenia długości i to jest główna różnca.

0

dżizas, nie pisz tyle "dżizas" w jednym wątku

a kontynuując lekki OT to jednak nic nie zaszkodzi użycie tutaj POSTa a GET widać wszędzie na pierwszy rzut oka i głównie mi chodzi tutaj o proste logi apache, a poza tym jeśli by to było normalne przejście do strony, później kliknięcie na link do zewnętrznej strony i oto obca osoba ma nasz login i hasło w refererze

0

no nie bardzo moge pokazać bo to jest administracyjny, moze i blondynka ale czasem myśle ;-)

0

No cóż, w takim razie pomyśl sobie sama nad rozwiązaniem...

0

heh DzieX ale irytacja ;-) nie ma po co denerwować się ;-) tylko pytam czy komuś wyskakiwały podobne błędy z echo ale skoro mi to wszędzie wyskakuje, to dziś przygotuję inny jakis prosty scrypcik zeby pokazać o co mi chodzi ;-)</b>

0

link http://virtualcity.home.pl/test/test.html
o ten błąd składni mi chodzi ;-) pozdrawiam serdecznie

0

Hmm, nie widać żadnego błędu. Wydruk z Firebuga:

Headers:

Server: IdeaWebServer/v0.40
Date: Mon, 23 Oct 2006 1914 GMT
X-Powered-By: PHP/4.4.2
Content-Type: text/html
Transfer-Encoding: chunked
Connection: Keep-Alive

Response:

to jest tescik ajaxa<script type="text/javascript"></script>

0

faktycznie jest błąd ... mi jakoś nigdy nie wyskakiwał wcześniej, ale jakbyś nie zauważyła to to samo wyskakuje przy przykładach na stronie advAjax, raczej nie do przeskoczenia, myślę że winna ta wersja firefoxa (u mnie 1.5.0.7, wcześniej miałem zdaje się 1.5.0.2 i nic na pewno takiego nie wyskakiwało)

znaczy w sumie do przeskoczenia - bo nie pluje się jeśli dostanie ładnego xmla
może spróbuj mu w skrypcie dać (tym którego ajax odbiera)
Header('Content-type: text/plain');

0
Błąd: błąd składni
Plik źródłowy: http://virtualcity.home.pl/test/tescik.php?_uniqid=9466565391
Wiersz: 1, Kolumna: 1
Kod źródłowy:
to jest tescik ajaxa^

dalej wywala to samo, bynajmniej wszystko działa co ma działac, na stronie ajaxa jest to samo czyli co błąd przeglądarki i tym sie nie przejmować?

0

Dragon1985 to ty jestes na głównej stronie swojego serwisu? :>

0

ty jestes na głównej stronie swojego serwisu

jakiej?:>

0

54.pl

0

nie ;-) nie udostępniam swoich fotek na potrzeby www ;-) mój facet by tego nie przezył :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1