[PHP] CURL znaki polskie

0

Witam

pobieram dane za pomcoa CURLa:

 $ch = curl_init();
 curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url);
 curl_setopt($ch,CURLOPT_FOLLOWLOCATION,1);
 curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
 curl_setopt($ch,CURLOPT_TIMEOUT,30);
 $out=curl_exec($ch);
 echo $out;
 curl_close($ch);
 return $out;

w tym echo wyświetla mi na sornie polskie znaki jako "AktualnoĹci<" Zamiast "Aktualności"

jak poprawić to?

0

Kodowanie danych przychodzących jest w UTF-8. Na stronie pewnie masz ISO (bądź jakiekolwiek kodowanie jednobajtowe).
Użyj biblioteki iconv do konwersji danych.

0
nav napisał(a)

Użyj biblioteki iconv do konwersji danych.

Czy to jest podstawowa biblioteka? chodzi mi o to czy na wsyztkich serverach potem skrypt bedzie działać?

Doszedłem do takiej postaci:
Windykacja należności

Jak zamienić teraz to na ISO-2?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1