[php][js] Jak to jest zrobione

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-22 14:10
0

Mam takie pytanie dotyczace http://www.writely.com (wymagana rejestracja ale nie trzeba jej potwierdzac) czym jest to cos po czym sie pisze. Myslalem czy moze to nie jest jakis div ale jak to jest odswiezane? Co nacisniecie przycisku przeladowanie zawartosci? Przy szybszym pisaniu nie powinno nadarzyc odswiezac. Dziala tak jak by textarea ale textarea nie obsluguje (albo ja o tym nie wiem :| ) czegos takiego aby na raz byly czcionki roznych rozmiarow kolorow itp.

Tak mnie to bardzo zaciekawilo ze az niepowstrzymalem sie aby post napisac ;) Licze ze znajdzie sie ktos kto bedzie znal odpowiedz ;)


Pozostało 580 znaków

2006-08-22 17:35
0

edytory wysiwyg na stronach to żadna nowość - nigdy się temu nie przypatrywałem - w przypadku IE zdaje się można użyć iframe jako kontrolki IE przełączonej w tryb design, FF zdaje się że też ma coś podobnego w sobie, ale nie wiem jak to jest zrobione np działanie w Operze


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 17:44
0

Tu jest duza lista edytporów http://www.cmsreview.com/WYSIWYG/OpenSource/directory.html

niektóre mają dosyc dobrą dokumentacje, wiec jesli cie to interesuje przyjrzyj sie im na pewno duzo sie dowiesz


<url>http://kooba.pl/</url>

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 13:43
0

See: FCKEditor abo TinyMCE.

W Operze to działa od niedawna, bo od niedawna ma ona dostępny designMode.

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 05:25
0

TinyMCE uzyty zostal w Mambo i musze przyznac, ze o ile na IE byl niezly to na FF mial koszmarny jeden minus, niedopasowana wielkosc textarea - jesli tego nie poprawili to odradzam bo mozna se wlosy wyrwac.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0