[php] file() na pliku zdalnym, windows

0

witam..
mam taki sredni problem.

otoz gdy proboje otwierac plik funkcja file() i jest to plik zewnetrzny np. "http://wp.pl"
na serwerze lokalnym dostaje fatal error php.. po prostu php umiera :(

mam w php.ini oczywiscie url-wrapper wlaczony, mam najnowsze php4 (4.4.2)
apache 1.3.29

nie mam pojecia w czym jest blad.. wiem tylko ze kiedys to nie wystepowalo :/
<image>
http://gniotpol.nazwa.pl/UPLOAD/public/screenshot1151434627.jpg
</image>
a powyzej obrazek z zalocznym bledem jaki dostaje podczas wykonania tej funkcji , a konkretnie takiego kodu:

<?
  
  $url = "http://wp.pl";
  $f = implode('', file($url));
  
  echo $f;

?>

jakies pomysly? w sieci nic konkretnego nie znalazlem :(

ps. dla formalnosci zaznaczam ze powyzszy kod na serverze chocby w nazwa.pl dziala bezproblemowo

0

spróbuj po prostu przeinstalować php

0

zapomnialem dodac.. tą opcje tez juz przerabialem.. wlasnie dlatego zainstalowalem najnowsze php, wczesniej mialem 4.3.0 chyba..

jakies inne pomysly?

0
delphiak napisał(a)

jakies inne pomysly?
Ale przeinstalowales ze swoja instalka czy nowa??

A jesli chodzi o to co ja bym zrobil:

  • format C
  • reinstalka Windy
  • sciagniecie najnowszego apacha (jeszcze raz)
  • sciagniecie jeszcze raz php'a
  • lub, sciagniecie jakiegos packa (z apache i php), ale z innego zrodla niz miales
0

nie lubię jak ktoś wszystko załatwia reinstalką windy
a może to przez twojego firewalla ?
spróbuj też zainstalować php jako moduł apache

0
Adamo napisał(a)

nie lubię jak ktoś wszystko załatwia reinstalką windy

Ale czasami sie nie da się inaczej.

Pomijając kwestie systemu, to możesz spróbować ściągnąć FoxServ bądź PHP Triad.
Są to pakiety Apache, PHP, MySQL(3 in 1)

0

Z tego co się orientuję nie gorszy jest (install&run) EasyPHP.

0

desperat: rady typu foramt c albo reinstalka windy zostaw sobie dla siebie..

php jak juz mowilem przeinstalowalem... i nie sadze zeby przeinstalowanie jeszcze 5 razy dalo lepszy efekt... czy wymiana apache'a cos da? sproboje.. ale watpie.. :]

ogolnie jakbym cos zdzialal dam znac... aha.. czy to moze sie tak dziac, ze np. php nie jest w stanie dostac wyniku z powrotem dlatego ze mam rutera (byc moze nie do konca skonfigurowanego) na swojej drodze od niedawna?

0
delphiak napisał(a)

czy to moze sie tak dziac, ze np. php nie jest w stanie dostac wyniku z powrotem dlatego ze mam rutera (byc moze nie do konca skonfigurowanego) na swojej drodze od niedawna?

Jeżeli ci wszystko chodzi to wątpie, aby on coś zmieniał, a że piszesz na forum, to raczej problemu nie ma ;)

0

Bardziej prawdopodobne może być blokowanie PHP przez lokalnego firewall'a, o czym ktoś już chyba wspominał?

0

ta opcja odpadala bo wylaczalem firewalla...

problem rozwiazalem.. sicagnalem easyphp i zainstalowalem.. i ku mojemu zdziwieniu wszystko nagle hula ;/

easyphp ma u mnie plusa :] bo dotychczas wszystkie te kombajny zawsze mi zawodzily i tylko reczna konfiguracja dawala sukces :]

na ale nie mniej jednak dziwne to troche.. bo ani reinstall apache'a ani php nie pomogly.. a co takiego zrobila ta paczka? :] nie wiem.. wazne ze dziala...

dzieki wiec za polecenie pakietu, oraz za inne rady ktorych nie pomogly ;)

0

Hmm... Możesz spróbować (choć to może być trudne - zbyt dużo różnic) porównać jakimś diffem albo innym skutecznym w tym celu narzędziem (nie porównanie binarne, bo to nic nie da, a porównanie ręczne to kupa roboty) konfiguracje php z easyphp i tego, który miałeś wcześniej. Może przyczyna się znajdzie. A jak nie, to znaczy, że Francuzi mają lepsze PHP :P (EasyPHP jest skompletowane i "wydawane" przez Francuzów).

0

moze i by sie cos znalazlo ale nie mam ochoty tego szukac ;p wazne ze dziala... teraz trzeba wracac do kodzenia php :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1