[php&mysql]tabele sportowe

0

Witam
Poszukuje skryptu który po dodaniu wyniku dodaje dane do tabeli automatycznie podliczając punkty, mecze itp.

Zna ktoś taki skrypt lub taki posiada? Jeśli tak to bardzo byłbym wdzięczny!!

Z GÓRY DZIĘKI

0

dodaniu wyniku gdzie? Jeśli chodzi Ci o dodanie wyniku (rekordu) do bazy to poczytaj o wyzwalaczach. Chociaż z drugiej strony co ma zrobić z tymi "automatycznie podliczając punkty, mecze itp"??

Już mniej konkretnie nie mogłeś napisać...

0

moze cos prostszego (choc sam nie mialem stycznosci z wyzwalaczami)
@szymon89: zrob sobie zwykla klasse-wrapper

class wyniki
{
   function dodaj_wynik($value)
   {
       // zapytanie dodajace wynik

       // zapytanie podliczajace punkty
   }
}

$wyniki = new wyniki;
$wyniki->dodaj_wynik(15);

i po sprawie :D

0

wiesz nie każdemu się chce i ma czas żeby pobierać jakieś skrypty, instalować je u siebie, analizować ich działanie tylko po to, żeby się domyślać o co Tobie chodzi

0

Tylko, że te skrypty sa opisane i wystarczy zrobić klik!

0
mephir napisał(a)

Tylko, że te skrypty sa opisane i wystarczy zrobić klik!

chodzi Ci o ten opis:
Opis: System do zarządzania ligą, mnóstwo możliwości, wiele dywizji, możliwość ustawiania uprawnień dla użytkowników, aktualizacja wyników przez użytkowników, mozliwość wysyłania informacji o nowościach.

0

Po krótce opisane co najważniejsze, a jak się szuka jakiegoś skryptu to niestety, ale chyba koniecznością jest zainstalowanie kilku, a by sprawdzić który działa lepiej jest wygodniejszy itd...

Nie wiem czy temat słuszności podawania linków pasuje do tematu, z resztą:

szymon89 napisał(a)

Poszukuje skryptu który po dodaniu wyniku dodaje dane do tabeli automatycznie podliczając punkty, mecze itp.

Ja nie miałem potrzeby szukania czegoś takiego i używania, kiedyś wpadło mi w oczy, a że ktoś się zapytał to mu odpowiedziałem.

0
mephir napisał(a)

Ja nie miałem potrzeby szukania czegoś takiego i używania, kiedyś wpadło mi w oczy, a że ktoś się zapytał to mu odpowiedziałem.

Muszę Cię przeprosić :) dlatego tak skrytykowałem to co napisałeś bo nie zwróciłem uwagi na to, że to nie Ty jesteś autorem wątku (coś mnie na oko padło czy jak). Oczywiście w świetle nowych dowodów :) Twoje posty są jak najbardziej słuszne i poprawne

0

Witam
Sorrki kolega podal wam troche zbyt mało ilosc danych na ten temat... Postarm sie wytłumaczyc wszystko od nowa:

Zrobiłem sobie skrypt, który przedstawia dane jakiejś ligi(piłka nożna), pokazuje tabele i terminarz z wynikami danej ligi. Wiec mam w bazie 2 tabele:

  • Tabele
    Id | druzyna | mecze | wygrane | remisy | porazki | punkty | bramki +/-

  • Mecze
    Id | runda | kolejka | data | godzina | miejsce | gospodarz | gosc | bramki_gosp | bramki_gosc | wynik_do_polowy | opis_meczu

Skrypt jest tak napisany ze po dodaniu wyniku dodaje dane do tabeli automatycznie podliczając punkty, mecze itp. :D.

Problem polega na tym ze nie wiem jak wyświetlić tabele. Normalna? No tak! Ale? Zawsze jest to ale :D? Sprawa sortowanie wg. punktów to normalne i tak mam zrobione, ale co zrobić jeśli drużyny będą mieć po tyle samo punktów? A ich pozycja w tabeli zależy od bezpośrednich spotkań pomiędzy tymi drużynami? Jak to wykonać?

Troche wiecej o tejs sytuacji graficznie

mamy tabele:

1. Warszawa - punkty: 30, bramki: 30-10
2. Poznań - punkty: 29, bramki: 40-30
3. Nowy Targ - punkty: 29, bramki: 30-6
4. Kraków - punkty: 27, bramki: 28-30

mecze pomiędzy Poznan i Nowy Targ:
Pierwszy mecz: Wygrana Poznania 2:0
Drugi mecz: Remis 1:1

Poznań i Nowy Targ maja po 29 punktów... ale Poznań ma w bezposrednich pojedynkach z Nowym Targiem 4 punkty, a Nowy Targ 1 za remis wiec Poznan jest na pozycji 2!

P.S Myślałem nad dodaniem pola Lp w tabeli i ustawienia ręcznego, ale chciałbym tego uniknąć!

Z GÓRY DZIĘKI

0

Hmm... chyba nie znajde jednak pomocy na ten problem..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1